Tama hästar

Tittar på massor av klipp på youtube nu och det är så otroligt många komentarer om hur massor av hästar behandlas fel och att det är fria djur. Det är klart att inte alla hästar blir behandlade med respect och blir behandlade som dem igentligen inte borde bli behandlade, men det behöver inte betyda att bara för att man har ett bett i munnen på dem så är dem olyckliga. 
 
- Dem ska vara fria djur
- De ska inte behöva ha en ryttande sittande på dem 
- Man borde inte dra dem i munnen som man gör
 
Det här är bara några av alla komentarer som står på olika häst klipp. Folk har till och med tagit bort komentarfältet för att det är så många kränkande komentarer om hur de behandlar DERAS hästar, även fast det igentligen inte gör något fel. 
 
Så nu ska jag göra det klart för alla. Hästen har varit till stor hjälp till oss människor med transporter av mat och annat, dem har hjälpt oss att fly från olika saker och dem har hjälpt många att hitta ett intresse och någon man kan vända sig till. Hästen är inte olycklig med människan. Vi är en i deras flock, och dem vill inte att ett enda dugg ska hända oss. När de har rymt, dem har gått vilse eller av någon annan andledning är borta, söker de sig hem till stallet eftersom det är deras hem. Dem springer inte ut i skogen och lever där ute, bara för att de från grunden är vilda.
De är trygga med oss.
 
Hunden är också från grunden vild och jag ser inga komentarer om att man inte ska ha halsband och koppel på dem.
 
Jag tycker att det är FEL med djurplågeri, för skarpa bett, för små hagar, när dem bli dragna i munnen så hårt att det börjar blöda, eller annat som har med det att göra. Inte att lära hästen gå upp på en bil. Det är mer coolt en hemsk att se hur mycket saker vi kan lära dessa otroligt vackra djur, och vad dem kan lära oss.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0