Min långa men asbra lördag

Börjar dagen kl 8, åker till stallet och rider ut tillsammans med en kompis (världens mysigaste väg), Åker hem och tar en "paus" och åker sen till stockholms horse show. En helt komplett dag i mina ögon och öron. Finns inget bättre än det jag gör. Så här ska varje dag vara. 
 
Ska åka ditt extra tidigt bara för att försöka få tag i Linn Olssons goddie bags. Kommer vara där från typ 3 till 11 och jag håller redan på att däcka ihop. Fick inte så mycket sömn i natt och kommer troligen somna på tunnelbanan på väg hem. Men under dagen ska jag hålla mig vaken. Lite synd är det att jag inte fått mina glassögon än. Vill ju ändå kunna se något under showen, men det spelar nog ändå inte så mycket roll. 
 
 

Fortfarande ingen snö...

Hej. Nu har uppdateringen blivit dålig igen. Nu har jag inte plugg att skylla på utan jag tror jag haar blivit lite för bekväm i TV soffa. Förlå!
 
Nu är det fredag igen. Veckan har gått så fort. Eller om man tänker på de sakerna jag gjorde i måndag känns det som att det var år sen, men det känns även som att det var helg igår. Super härligt. Ändå vill jag inte att veckorna ska gå så fort. För er som varit inne nåra dagar i sträck finns det knappt frost ute just nu. Dagarna kan stå stilla tills det blir snö. Sen är jag nöjd ;)
 
Ha en bra dag!
 
 

Fri från plugg

Nu är alla läxer som jag hade avklarade. Inget plugg alls just nu, men det kommer snart en våg av prov. Är nog bäst att börjar redan nu med att plugga till det så det inte blir så mycket på en gång. 
 
Idaga ska jag inte till Totte som vanligt. Blir i morgon istället. Ska på jobbintervju. Dags att tjäna lite pengar säger jag bara. Kommer absolut behövas, då jag redan nu sammlar till häst. Aldrig för tidigt, eller hur? 
Kommer bli super, tänkte säga kul men tror det är lite fel ord. Ska nog använda intressant, men taggad är jag.
 
Vi hörs sen ;)
 
 
 
 

Slut körd på godis och plugg

Nu har spenderat nästan helga heljen åt plugg. Kanske inte det roligaste man kan göra (klagar inte) men det måste göras. Har dessutom hoppat Totte och tog några språng med Helix. Super kul att få byta häst mitt i allt. Dem kanske liknar varandra men när man rider dem så är det verligen inte samma häst. Inte det minsta lika. 
Helix så himla lätt och mjuk, pigg med typ flygande galopp medan Totte är väldigt tung och seg. Måste erkänna att det var lite små läskigt att hoppa Totte igen efter man hoppat Helix. 
 
Är helt slut efter att ha lekt med Zixten tankad på socker. Blir lite halft galen när jag fått i mig så mycket onyttigt. Nu när allt har tagit slut käns det som att jag kommer att somna på stället. Måste plugga lite till också. Det är inte över än, men snart. 
 
Vad har ni gjort idag då?
 
 

Förlåt...

Gud vad mycket det är nu. Skolan tar över mitt liv och jag måste prioritera. Tyvärr kommer inte bloggen i första hand. Det är därför det har varit så dålig uppdatering och det kommer fortsätta vara det, ialla fall till på måndag då provet är avklarat ;)
 
Nu ska jag fortsätta plugga på. Inte det absolut roligaste, men det måste göras.
 

Ångest

Å orkar inte med skola. Speciellt inte idrotten då vi ska göra någon dans i utlottade grupper. När det är lottning som gäller så har jag ALLTID otur. Helt sjukt! Hamnade med tre "BFF:s" som inte tar något på allvar. Eller de är ganska insatta men har så dåliga idéer så jag dör. Själv är jag för blyg för att ens visa upp ett enda dans steg. 
 
Haha vilka i-länder problem jag har... 
Får inte åka limo till balen
Har hamnat med den värsta gruppen i idrotten
 
Nä nu får jag ge mig. Inga fler problem, bara possetiv inställning från och med nu (vilket aldrig kommer att fungera)
 
 

Nä men nu får vädret ge sig!

Kan bara ine sluta oroa mig för att det inte har börjat snöa än. Ja menar det är snart 1 december. Första advent och det finns knappt is på morgonen. Är det verkligen så varmt? Kommer att dö om det inte blir någon snö i år. Behöver det för att överleva vintern. 
 
Stella ska kanske rida Helix på lovet och då har jag min egna lilla fantasi att två stycken fjordingar går ut och myser i snön tillsammans men det kommer ju inte gå om det inte kommer någon. + att om leran är kvar en vecka till kommer jag få ett sammanbrott. Klarar verkligen inte av mer skotvätt så fort man kommer tillbaka från en liten promenad. Otroligt jobbigt.
 
 
Och nu när man är påväg till strallet i påbörjan på ösregn också. Alltid härligt!
 
 

Nä men nu får vädret ge sig!

Kan bara ine sluta oroa mig för att det inte har börjat snöa än. Ja menar det är snart 1 december. Första advent och det finns knappt is på morgonen. Är det verkligen så varmt? Kommer att dö om det inte blir någon snö i år. Behöver det för att överleva vintern. 
 
Stella ska kanske rida Helix på lovet och då har jag min egna lilla fantasi att två stycken fjordingar går ut och myser i snön tillsammans men det kommer ju inte gå om det inte kommer någon. + att om leran är kvar en vecka till kommer jag få ett sammanbrott. Klarar verkligen inte av mer skotvätt så fort man kommer tillbaka från en liten promenad. Otroligt jobbigt.
 
Helix och Totte <3
 
 

Dagen blir bara bättre...

Enda sen jag kom hem har jag bara Puggat och städat. Igentligen fanns det inte så mycket att plugga på. Hade gjort allt sedan länge, men av någon anledning så kände jag för det. Det händer inte ofta så man får ta tillfället i akt och plugga på som bara den. 
 
Nu står jag med det stora beslutet av att välja mellan ta en dusch eller gå ut med Zixten. Även fast jag inte har fått känna lyckan av att gå ut med min hund på hela helgen så tippar jag mot att ta en dusch (sarkastisk). 
 
Hoppas ni har haft en lika lyckad söndag som jag.
 
 
 

Söndag

God morgon! Då är det söndag, och jag är förvånansvärt obesvärad av det. Känner absolut inte lika mycket ångest som jag brukar göra. Idag ska jag ta en liten promenad med min kompisar. Haha, vad aktiv jag låter :D Nej, men det ska ta med sina hundar. Vi brukar ha en liten träff med alla hundar, men Zixten är ju inte hemma så han får inte följa med. Kanske även är bäst. Han kan bli rätt aggrissiv när han är med andra han hundar. Speciellt när Selma är med också. Han har skyddat henne sen hon var valp. SÅ söta. Aja, kommer nog få en rolig söndag. Hoppas ni får det också ;) Nu har blogg.se dampat igen, så kan inte få ut någon bild. Ledsen....

Se skillnaden

Vet att jag har gjort ett liknande inlägg förut, men blir så glad när jag ser det här <3 Har bara ridit honom i typ ett år och två veckor och det är så stor skillnad på både ponnyn och mig.                                                                                                                                                                                                                      
Vinter start 2012
                                                                                                                                                                                                      Mitt i vinter 2012
                                                                                                                                                                                                  Slutet av vintern/början på våren 2013
                                    
 
Våren 2013
 
Sommaren 2013
                                           
Sen sommaren 2013
                                                    
Hösten 2013
 
Vet inte riktigt datumen ;)
 
 
 
 

FREDAG!!

Å vilken härlig dag. Okej, det kanske inte var så att jag vaknade med ett leende på läpparna, och resten av dagen kanske inte var någon succsé det heller med tanke på mitt och mammas bråk om balen. Men allt bara lystes upp när jag kom till stallet. Jag blev bara galade och gladare ju mer jag red. Det är sån här effekt hästar göra på hästmänniskor. 
 
Första passet hade jag Mario igen. Stört kul! Han var pigg, men kände att jag hade mer koll på vad jag skulle göra. Kände att jag kände honom bättre och tror att vi bara kommer att utveckals så länge jag kommer få rida honom. 
 
Passet efter hade jag Floh. Tror det aldrig har gått så bra som det gjorde idag. Han var som vanligt pigg och overkligt stark för att vara en d-ponny, men han var finare än någonsin. Det gjorde mig ju bara gladare. Finns inget bättre än att höra hur bra man rider hästen som man gillar starkt. 
 
Och nu är det fredags kväll. Ska bara at det lungt, sätta på lite "The Vampire Diaries" och göra mig tjock på godis. Precis som en fredagskväll ska vara. 
 
Har ingen ny bild på mig och Floh som jag inte har visat än, så ni får den här välkända bilden...
 

vad ska man göra...

Går ju i nian nu, det jobbigaste men också det bästa året (hittils) enligt mig. Sen kommer ju också de nationella proven som säkert kommer göra allt mycker jobbigare och så pressen för gymnasiumval, men det kommer ordna sig. 
Allt kul händer i 9:an. Klass resa, man är älds och närdet blir sommarlov kommer man byta skola och träffa nya kompisar. Men vi har även 9:ornas bal. Äppelviksskolans 9:ornas bal. Det är liksom känt för att vara extremt. Det brukar till och med vara i operahuset. Klart man är taggad för det liksom. Kommer bli super kul.... om man då inte har så osköna föräldrar som jag.
 
Det är meningen att det att det ska vara extremt och man har fått höra om balen sen man var mini, då ens kussar gick i den skolan. Dem har hyrt limosiner och allt. Bara massor av lyx. 
Kommer låta riktigt bortskämd nu, så håll i hatten...
 

Istället för det man tänkt att balen ska bli sen man var liten så ska tydligen hela skolan hyra in bussar som alla ska åka i. Och med alla så menar jag alla nior. Typ 150 elever ska tränga sig in med sina balkläder och svettas igäl. Vi kommer antagligen inte få vara i operahuset och som grädden på moset kommer jag troligen inte heller få fixa mitt hår, naglar, sminket hos en kunnig person. Kommer säkert inte heller få köpa en ny balklänning... 
 
Men vad ska man göra liksom. Det är föräldrarna som styr oss. Kommer sluta med att jag inte kommer gå på balen alls, vilket skulle suga eftersom jag har velat göra det hur länge som helst.
 
Här är i alla fall några klänningar som jag skulle tänka mig att ha. Skulle dock hellre vilja ha en som lång och aprikos färgad men dem här fungerar också.
 
 
Alla kommer från JenJenHouse
 
 

Snön!?

Nu börjar jag bli lite orolig. Det börjar gå mot december men det har inte varit en enda snöflinga hittils. vad händer om det inte blir någon snö i år?! Hela året är bokstavligen förstört. Jag och min stora syster (Elsa) brukade sjunga en sång när vi var små så att snön skulle komma. Av vad jag kom ihåg brukade det fungera. Kanske är värt att tesat igen. Måste ha snö nu!
 

Jag lovar att det är för varmt för snön tackvare miljöförstörningen, så snälla alla. Kan ni inte undvika att köra bil eller göra vad som helst som påverkar miljön nu. Skulle vara så mysigt med snö...
 
 
 
 
 
 
 

Fan vad jag känner mig duktig

En hel dag plugg plugg plugg och lite TV förstås. Känns så sjukt bra. Alltid lika kul att få något gjort. 

Ska snart gå och lägga mig och tagga in för ännu en fredag(!) Härligt, härligt. 
Både ett dressyr pass och hoppning imorgon och tror inte jag kan vara mer taggad än jag är nu. Kommer som vanligt skriva om det på bloggen, so be prepared...





Arg så jag spricker

Ni vet den där kännslan som man får när man har en blandning mellan ilska och besvikelse. När man bara vill slå till allt, men samtidigt gråta. Haha, kanske bara jag som kan få den kännslan eftersom jag då är lite konstig. Men ni som känner igen den försår vad jag menar. Det är påriktigt den jobbigaste kännslan man kan känna. 
 
Känner så just nu. Skulle få vara med på en träning med Ebbas och Stellas hopptränare från AW och var så klart super taggad. Men nu när jag frågade mina föräldrar om de kunde skjutsa mig och Totte dit så kunde dem inte. Så det kanske inte blir av och kommer då förstöra för ALLA. Super jobbigt...
 
Men vi ska se till att fixa det på något sätt. Jag SKA vara med.
 

 
 
 

Älskade Power

Så kul att få rida Power idag, och han var finare än någonsin i galoppen (vänster). Vi hoppade och vi fick order att bygga fram 5 och en halvan. Det är en höjdhoppnings övning, vilket är super kul, men vi började att hoppa i trav vilket var väldigt roligt. Power tyckte det dock var lite svårt men det gick. Jätte kul att rida en pigg och glad häst idag, när det känndes lite jobbigt att åka till stallet idag. Det får en alltid på gått humör...
 
 
 
 
 

Hej

Är nu pväg hem till Ebba, och gör mig redo för en bak och plugg dag. Annars händer inte så mycket idag. Skolan är över och snart blir det mörkt. 

Vad har ni gjort i dag då? :)




ännu en dag avslutad

Måndagen är nu avslutad. En härlig dag i skolan följd med en iskall uteritt med Totte (fyrade våran 1 års och en veckas jubileum) och slutade med en mysig TV kväll. Har även pluggat och sök till jobb. Känner att det var en väldigt bra dag trots att det var måndag. 
 
Nu ska jag plugga lite mer så jag ser till att jag förstår "imparfait" bra nog. Vilket liv....
 
 
Min första bild på Totte <3

glad farsdag

Hur kan man spendera farsdag bättre än att städa hela huset och skriva en uppsats om fisk. Aldrig fel...
 
Har typ panik eftersom flera hästar i Tottes stall har fått feber och hosta. De tror att det är luftburet, vilket skulle vara otroligt jobbigt för både mig och hästarna. Hittills har bara islandshästar påverkas, vilket dock inte är en chock då det bara är 5 hästar som är en annan ras. Vi har haft en veterinär här och han har tagit blodprov och vi ska få svar på vad det är i morgon eller på tisdag. Totte har inte drabbats som tur är :)
Det verkar i alla fall inte vara farligt.
 
Däremot har jag ett problem då jag inte kommer kunna ha samma ridkläder i ett annat stall, alltså ingen hjälm, ridstövlar eller något sånt... Är även väldigt orolig eftersom jag redan har varit i äppelviken några gånger, med samma ridsaker som alltid medan det har pågått. Får verkligen hålla tummarna att inte någon annan häst påverkas.
 
 
Hur beukar ni fyra "farsdag"?
 

Söndag igen....

Hej! Så nu är det söndag igen. Finns inte så mycket mer att säga om det, förutom då att man blir lite deppig. Men det är okej. Morgon dagen kommer bli rolig ändå eftersom jag ska få träffa min kompis som jag inte sett på miljoner år :)
 
Idag har jag pluggat hela dagen. Alltså ränkat från 12 såklart. Det är då dagen börjar. 
 
Vad ska ni göra idag då?
 

 

Härliga lördag

Godmorgon! Håller på att göra mig redo för stallet. Är fett taggad. Känns som det var veckor sen jag träffade lilla Totte, även om det bara var några dagar sen. Det kommer bli super mysigt. 
 
Sen efter blir det nog mest plugg. Hatar när alla läxor kommer som en liten våg på samma gång och överväldigar mig. Det är då man blir stressad.
 
Vad ska ni göra idag då?
 
 

Typisk fjording...

Asso den här bilden är så typisk fjording enligt mig. Älskar den även fast jag ser ut som en, jag vet inte vad :)
 
Han ser så sjukt nöjd över att han kom över mig på något sätt. Så söt så jag dör!
 
Måste passa på att tacka både Stella och Ebba. Tittade igenom mina gamla mail på typ alla mina 100 konton och såg hur sjukt mycket bilder de har skickat till mig. Asso vet inte hur många gånger jag har dragit med mig dem till stallet. Så sjukt snälla <3
 
 

Strävar mot att bli bättre

Vilken dag! Det var inte bara att det är fredag, utan hela dagen har varit helt underbar. Skolan var mer som ett dagis, tycker jag. Bara massor av roliga saker hela dagen, med BARA lekar på varje lektion. Super härligt. 
 
Sen fick jag rida också. Världens roligaste ponny, som jag hade lite svårt att få lugn. Stört pigg, men även stört rolig. Han var precis som jag ville att min egen ponny skulle vara. Stark, lite känslig, pigg och med bra hoppteknink. Tror jag bara behöver bli lite bättre innan jag köper en sån häst. 
 
Och som på grädden på moset fick jag musslor till middag och glass till efterrätt. Helt enkelt en grymt bra dag :)
 
Ni fick bara en bild för länge sen på mina kära kompisar <3
 

Försöker...

Försöker titta på de "nya" avsnitten på The Carry Diaries, men internet vägrar fungera. Får så panik när sånt händer. Det bara hackar hela tiden, och det står stilla mer än vad man får se. Kommer väll antagligen inte hinna färdigt på avsnittet innan ridningen. 
 
 

FREDAG!!

Å herre vad veckan har gått fort. Det är redan fredag. Eller det tror jag i alla fall. Är det inte lite konstigt att jag går skolan men ändå inte har koll på vilken dag det är. Är i nästan helt säker på att det är fredag.
 
Idag är det hoppning med Joker, eller vilken annan häst som helst. Man vet ju inte riktigt med ridskoloan. Jag kommer säkert få byta till någon annan random häst, så vi får se. 
 
Ha en bra fredag!
 
 

Snö

Nu har jag tröttnat på höstvädret. Inget mer regn, inget mer dima. Tycker det snart är dags att snön kommer. Tänk att få rida ut med Totte, en fjording, i fjunsnön med mina vinter ridklädder. Vill verkligen att det ska börja snöa till på lördag, vilket jag tvekar på att det kommer hända. Men man kan ju alltid hålla tummarna.
 
 

Världens klumpigaste

Blir så arg på mig ibland. Förstår inte hur man kan vara så otroligt klumpig. Hade skrivit en del på ett inlägg (en ganska lång bit) och sen när jag ska svara på en sak på kik så råkade jag radera hela inlägget. Blir så otroligt frustrerad! 

Hade i alla fall Irca idag på lektionen, vilket kom som en chock för mig, eftersom jag var helt inställt på Power. Blev så klart nervös. Irca är ju samma häst jag hade gått omkull med för några veckor sedan och eftersom jag inte hade ridit henne sedan dess var jag lite osäker. 
Men hon överraskade mig med att vara super fin. Riktigt härlig och samarbetsvillig. Så är väldigt glad över att jag satt upp på henne igen. 

(Är rätt säker på att en annan väldigt duktig ryttare hade ridit henne lite innan så att hon var lugn och uppvärmd innan jag skulle ha henne, vilket jag är otroligt tacksam över. Det var antagligen varför det gick så bra xD)

Kom i alla fall från stallet helt oskadad, och det var inte förens jag kom till spårvagnen då jag lyckades snubbla över dörren och sen stuga mitt finger. Som sagt, så otroligt klumpig...

Har tyvärr fortfarande inga bilder på Irca så ni får en bild på Totte istället.








Hovstallet

Nu är jag påväg hem med mamma efter en otroligt rolig eftermiddag i hovstallet. 
Vi fick se dem super fina hästarna och se på när dem reds. Vi fick se på deras utrustning, vagnarna de drar med kungafamiljen och fick mycket rolig fakta. 

Okej, låter kanske inte så roligt men det var det. 

Det enda som var "dåligt" var att alla hästar var "svenska halvblod" vilket ni vet är min absoluta favorit ras. Det var som att vara i mitt dröm stall, utan att få rida på någon av hästarna. Super jobbigt. 






Vet att bilderna suger. Hade bara med mig min mobil, men dem är bättre än ingen...

Stallet

Vilken stressig dag jag har haft det. 
Vaknade när jag skulle gå till skolan, stressade järnet för att jag skulle komma i tid. 
Skolan var relativt lugn men efteråt så blev det stressigt igen. 

Nu är jag i alla fall påväg till stallet. Kommer antagligen rida på volten idag, även fast jag är så sjukt trött. Totte ska inte komma undan det, genom att få rida ut flera dagar i rad. 

Önska mig lycka till!




Sommar, bästa årstiden

Åkte ut till landet efter stallet igår. Super mysigt, men nu när vi ska åka hem så såg det jätte deprimerande ut. Allt var helt dött. Inga på stranden, inga löv, helt vindstilla... 
Vill bara ha tillbaka sommaren igen. Har inget imot att hoppa över den lång kalla vintern och gå direkt till varma härliga sommaren. Min absoluta favorit årstid. Mitt landställe har allt på sommaren. Flera bandklippor med olika höjder som man kan hoppa ifrån. En strand att bada på, båtar, godisaffärer, ett rökeri med världens godaste lax + glass, mycket vatten att åka vattenskidor och ring på, fina öar som man kan segla till, mycket skog att plocka svamp, typ alla slags bär och frukter och massor av glada människor. Det enda som saknas är bättre internet, men man använder knappt det ändå. 

Vilken är eran favorit årstid? :)



Stallet

God morgon! Idag är det stallet, typ hela dagen. Både Totte och Helix ska ridas idag så måste iväg tidigt.
Förstår inte hur till exempel Tyra kan ha så sjukt många hästar. Hur hinner hon med?! Jag skulle knappt hinna med en häst.
 
Det kommer i alla fall vara väldigt mysigt att åka ut till stallet idag. Mysfaktor på hög nivå.
 
 

Helt slut

Hej hej! Är påväg hem nu från Stella. Till skillnad från vad vi brukar göra satt vi uppe och pratade hur länge som helst, vilket var super mysigt. 

Tänkte använda mina sista % på mobilen för att göra ett litet kort inlägg. Man kan verkligen se hur det snabbt minskas....!




RSS 2.0