Drömtorpets Snorken af Aragon

Då jag kom på att jag aldrig har presenterat min kära hund Zixten tänkte jag att det var ett bra tillfälle att göra det då jag inte har något annat att göra. Så här är det!

Sen 6 år tillbaka köpte min familj en hund som vi döpte till Zixten. Vi hade lite svårt att komma på  vad han skulle heta, men sedan kom min store bror på snilleblixten att han skulle heta Sigge eller Sixten. Så vi hade ett familje råd och bestämde att vi skulle köra med Sixten. För att göra det extra snitsigt bytte vi ut S:et mot ett Z. Så blev det Zixten. 

Zixten har alltid varit en lite av problem hund. Det var kanske inte det bästa valet av första hund, men det viste vi ju inte när vi köpte honom. I början var han rädd för allt. Han var rädd för människor, vatten, olika ljud, you name it... 
Han kom till oss i början av sommaren och då vi först försökte få honom att bada tvärvägrar han att ens gå nära vattnet. Efter ett tag började vi gå oss en psykolog. Vi fick många hjälpmedel och han blev diagnoserad väldigt väldigt lite psykisk störd. Men med mycket olika övningar och mycket tid har han nu  förvandlats till den underbara hund han är idag. Dock har han fortfarande problem när han träffar farfar och vissa andra lite äldre gubbar. 
När dem problemen var borta kom nya problem. Han började bli aggressiv mot andra stora hundar. Då jag var ganska liten, ungefär 11 år viste jag inte hur jag skulle agera. Jag stod ofta i vägen och blev biten så jag började blöda. Jag hade hört så många historier om hundar som blivit avlidna på grund av att dem var för våldsamma så jag gömde betten och berättade det aldrig för mina föräldrar. 
Nu i senare dagar har han blivit mycket bättre och reagerar knappt på hundar som går förbi, om dem inte då är stora, svarta och långhåriga hanar. 

Zixten har alltid varit väldigt smart. Han kan alltid komma på sätt att komma dit han vill. Han tänker efter så fort han ska göra något och agerar inte bara. Han har även lätt att lära sig saker som att skälla till "how let the dogs out" eller lära sig vad alla fingrar heter. 

Han har gjort dem senaste 6 åren de bästa åren i mitt liv och jag kommer ha med honom i hela mitt liv!

















Pay and jumpen

Hej hej! Nu sitter jag hemma med Elsa i soffan med alla lampor släckta. Det är ju "earth hour" så förhoppningsvis har alla släckt sina lampor. 

Idag på pay and jumpen gick allt bra. Dock kom vi lite sent så var tvungen att strycka oss från första klassen och istället köra två klasser i 60cm, vilket jag tror var bra då han hoppar bättre på de lite "högre" höjderna. Totte var på sitt bra humör och gick på i ett helt okej tempo. Vi blev felfria båda rundorna så är nöjd över det. Fick också träffa min kompis vilket var super kul. Det var en jätte härlig och rolig dag med toppenväder. 




Grällsta Ridcenter

Märkte precis en helt underbar sak. en av mina kompisar från konfalägret ska vara med på Pay and jumpen imorgon. Dessvärre är hon i lite högre klasser än jag och kommer hoppa 80 cm medan jag hoppar 50-60 cm och då många verkar vara med kommer vi säkert missa varandra, men man vet ju aldrig. 
 
Saknar alla tjejer och hästar från det lägret. Det var dem roligaste tre veckorna, jag ska inte säga hela mitt liv, men dem ligger i alla fall i toppen. Om ni är 15 (eller ska ta konfirmationen i en annan ålder) så rekomenderar jag verkligen det lägret. Man får göra så mycket kul, och alla, både ledare och elever, försöker alltid få en sån gemensam grupp som möjligt. Ridningen matchas till dig och din utveckling och ridlärarna är super duktiga och snälla. Det enda som kan vara negativit är att man får hoppa ganska lågt, men det förstår man ju. Om man har en ridskola/sommarskola och alla hästar ska hoppas av olika ryttare kan man ju inte slita på dem för mycket. 
 
 

Härliga fredag

Hej hej! Hoppas ni har haft en bra fredag. Jag har i alla fall haft det. Ännu ett nationellt prov är avklarat och nu förbereder jag mig mentalt för ridningen idag. Är super taggad, och en smutta nervös av någon anledning...

Sen när jag kommer hem äter jag och går och lägger mig. Ska ju upp tidigt till stallet ich fixa Totte ❤️

Aja, nu ska jag gå och klä på mig 😊





Torsdag!

Hej! Förslår för dålig uppdatering denna vecka. Finns inga ursäkter för det. 

Fick en riktigt stressig eftermiddag idag, men nu sitter nu på bussen påväg till Totte med ett äpple och min läskigt coola nerds kopp i handen. Det ända negativa med den är att den är så jävla svår att dricka ur. När jag nästan precis skulle på spårvagnen så drack jag, och klumpig som jag är spillde jag ut en stor del över mig. Och jag ville inte gärna gå på spårvagnen helt blöt och skämma ut mig själv, så jag tråkade snabbt av mig och stängde jackan.... Så smidig kan jag vara.

Ska i alla fall bli skönt att åka till stallet nu, och få lite lugnt och ro. Det är sista gången jag ska rida Totte innan pay and jumpen i helgen. Är så taggad. Vet dock inte vad jag ska göra idag. Vill rida ut, men det kan ju vara bra om jag rider på banan också. Vi får se hur det blir :)

Hej då!






97 dagar kvar!

Är så himla trött efter den här långa måndagen. Visst är det en helt okej skön skoldag och det var inte så mycket plugg efter, men det kanske är anledningen varför jag känner mig så hängig. 
 
Nu ska jag börja titta på ett avsnitt "The Vampire Diaries" och sen plugga lite mer. Mycket trevligt.
Kan verkligen inte vänta till sommarlovet! När det är varmt hela tiden och man kan åka med motorbåten och köpa glass och sedan bada när man kommer hem. Eller sitta på en klippa och grilla på en ökänd ö efter en lång dag segling. Det är bara 97 dagar kvar, så man får helt enkelt hålla ut.
 
 
 

Kvällen

Hej hej! Sitter nu på tunnelbanan påväg hem från stan och tog tillfället i akt att slänga in ett litet inlägg. 

Kvällen har varit super rolig. Vi gjorde så mycket saker vilket är ovanligt för oss. Vi brukar mest sätta på en film och sen sova eller något. Men igår gjorde vi andra saker. Ebba fyllde ju ändå år...

Nu ska jag hem och fixa iordning mig till stallet. Måste nog be pappa att skjutsa mig så jag hinner i tid till Veronica som har sin födelsedags middag i kväll. Även det kommer vara super mysigt. 

Ha en bra lördag!

Här får ni två (inte så bra) bilder från igår!





Äntligen fredag!

Hej hej! Nu är det fredag igen,och gud vad veckan har gått fort. Super härligt. Helgen kommer att vara underbar, men stressig och vet inte riktigt hur jag ska få in plugg, men det löser sig säkert.
 
Idag ska jag först rida två pass, sen skynda hem så jag inte kommer allt för sent till Ebbas årliga födelsedags middag. Kommer bli super mysigt. 
Sen dagen efter måste jag skynda mig ut till stan för att köpa Veronicas present och sedan åka till stallet och vara färdig innan sju. På söndag ska vi även köra laserdome. Super kul!!!
 
Men nu måste jag skynda mig iväg. Ha en bra kväll :)
 
 
 

Rid lektionen

Gud vad trött jag är efter dagens ridpass. Att hoppa Beauty är inte lätt alltså, och jag tror jag fick någon slags asma problem i mitten av lektionen. 

Det var inte hennes (eller min) dag. Hon var seg (och jag trött) och ville inte riktigt lyssna på skänken. 
Hennes självförtroende förlorades när vi kom i alldeles för långsam galopp mot ett litet kryss. Där blev det tvärstopp och jag fick kämpa som bara den för att få över henne över alla hinder. Det var nog inte den snyggaste ridningen man kan ha tänkt sig, men hon är en hopprädd dressyrsto men egna tankar om vad hon tycker känns bra. 

Har nu börjat med en ny sak, vilket är att alltid se något positivt i det jag gör. Om det är ett ridpass eller ett prov eller helt enkelt en konversation av något slag så ska jag alltid tänka ut en positiv sida, spelar ingen roll hur svårt det är. Den ska fram. Detta gör jag för att bygga upp mitt själv förtroende, vilket kommer att behövas enormt mycket senare i livet. Det har faktiskt redan börjat ge resultat. 

"Vad gick bra den här lektionen då?" 
Jo jag skulle säga att det som gick bra idag (som jag gjorde bra) var att få henne att hoppa alla hinder. Till och med det som de flesta troligen skulle tveka på. 


Nä, nog med pladder. Måste sova nu om jag ska orka med det nationella provet imorgon. God natt!




Snömys

Hej! Har ni haft en härlig onsdag idag då? Tycker väldigt mycket om onsdagar då skoldagen är jätte härlig. Vi börjar sent och slutar tidigt.
 
Nu sitter jag framför datorn en risifruttin som låg och väntade på mig i kylen och myser med vinter vädret. Även fast jag mer än gärna vill ha sommar så måste jag erkänna att det är lite mysigt med snön, och det är dessutom otroligt vakert. Jag älskar när jag befinner mig  en vacker miljö. Något som är positivt med mig är att jag ofta ser det mesta som något vackert. Som till exempel när jag rider ut i skogen ser jag bara fina saker och det är då jag trivs som bäst. 
Haha det blev lite rörigt där, men jag tror ni försår.
 
Ha en fortsatt bra dag!
 
 
 

God natt <3

Hej! Nu ligger jag i sängen efter en lång dag. Går och lägger mig extra tidigt så jag ska orka med morgon dagen, vilket förhoppningsvis kommer att bli en bra dag. 

Idag körde jag och Totte ett pass på banan, som inte gick precis som jag ville det. Totte var inte på humör alls och det kändes inte så kul att bråka med honom. Så jag lät honom gå i väldigt låg form och krävde väldigt lite av honom. Däremot ville jag att han skulle gå framåt vilket inte gick så bra. Det är något som är ett måste för att mina knep ska fungera. Det är iof nyckeln till alla hästar, men till just en sån tung häst som inte har farten "naturligt" är ett extra viktigt. 

Aja, nu ska jag vila mina ögon lite! God natt <3

(Zixten fick en mjölkkartong som han var väldigt stolt över... Han är så otroligt söt!)




Måndag igen...

Hej! Nu är det måndag igen då, och jag sitter i skolan ich förbereder mig för ett nationellt prov i svenska. Börjar bli lite nervös. Har 20 minuter kvar att bygga upp spänningen på. 

Sen efter går jag resten av dagen och går hem och pluggar. Vilken super måndag!!




Hemma + utmattad....

Nu är jag hemma från Ebbas stall. Trött är jag, då jag inte har sovit så mycket i natt och gick tillsammans ett långt tag med lilla Decibelle och Ebba. "Hej! Jag är bara liiiite lat....!" 
Är i alla fall super glad att jag följde med och få se det underbara stallet som dem flyttat till. Så jävla härligt. Vill lätt flytta dit om/när jag får en egen häst. Kan jag ju stå med Ebba också.
 
Nä, nu måste jag iväg och plugga lite mer. Ha en bra kväll!
 
 

Härlig dag!

Hej! Vilken lång och underbar lördag jag har haft det. Gick upp vid nio för att gå ut och springa och sedan göra mig ordning för stallet. 
Idag red vi ut en kortis. Det var super mysigt, och fast det var lite blåsigt lyckades vädret hålla sig lagom bra ute i skogen. Totte var pigg och glad. Vi fick till och med galoppera tillsammans med två rådjur, vilket var jätte kul.

Nu har jag laddat upp kylskåpet/frysen med massor av onyttiga saker som jag och Ebba ska proppa i oss. Tycker att jag förtjänar att bli lite extra tjock idag...




God natt!

                            Hej!
Nu har jag haft en härlig fredag med ett mysigt fredags mys på kvällen efter jag kommit hem från stallet. Lyxade till och med till det med lite te (absolut inte vanligt...). Så nu ligger jag i sängen och lyssnar på regnet. Väldigt filosofiskt av mig tycker jag faktiskt. Det ända jag är lite orolig för är att leran kommer att vara upp till knäna på mig i morgon, eller att vattnet frysigt så att det blir is. Speciellt nu när Tottes broddar är borttagna. 

Aja, nu ska jag i alla fall sova innan inlägget spårar ur totalt. 

God natt!





Äntligen helg!

Hej, hej! Nu är jag hemma från veckans sista skoldag. Det känns ovanligt skönt, då veckan har varit ganska stressad för min del. Tyvärr kommer då kommande vecka vara ännu mer plågsam, då jag har två nationella prov, men klarar mig förhoppnings vis ur den knipan också. 
 
Just nu sitter jag hemma och förbereder mig för ridning. Idag ska jag hoppa. Eller hoppa och hoppa... men jag kommer troligen bara ta några studs, vilket kan vara bra ibland. Även för ryttaren.
Sen imorgon ska jag ut till Totte och på söndag ska jag åka ut med Ebba (kanske Stella) till Decibelle och se det nya stallet.
 
Jag har även två "The Vampire Diaries" avsnitt också som jag har att se fram imot. 
 
Det känns som att det kommer bli en bra helg!
 
 
 

Fjordingar är allround hästar

Jag ska börja med att säga att det här inte är menat att bli ett argt inlägg, som jag ofta upplever att många inlägg som jag läser kan bli. Det här är mer för att få er att förstå att alla häsar inte är likadana. Inte ens fjordingar.
 

Hörde från min kopmis de kommentarerna hon får på tävlingar när hon kommer med sin fjording. Hon hör fördommar som till exempel att fjordingar inte kan hoppa så högt, eller att dem inte kommer att behöva oroa sig för att ha dem som rivaler. Vet ni vad? Det kommer ni antagligen att behöva. Jag tror har tävlat upp till en meter på sin c-ponny och tänker satsa på fjord-SM i sommar. Den här hästen kan och det finns fler fjordingar som kan ännu bättre.
 
Visst har inte alla fjordningar kapacitet för SM. Jag vet till exempel att Totte troligen inte har det, då han inte har farten för att undvika tidsfel. Men många har det. 
 
Sen har vi dressyren. Dem flesta jag känner säger att dem inte gillar att rida fjordingar pga att dem är för tunga. Förstår dock inte vad dem menar. Totte är en tung fjording, men det är inte alla. Dem som inte heller har ridit fjordingar säger att dem inte heller gillar att rida dem. Är det så att man förväntar sig att dem ska vara tunga, sega och stela pga att dem är kallblod? Ska kallblod bara vara kapabla till att ridas i skogen eller hjälpa till som kör hästar på gården? Alla kan mer än det, vissa lite bättre än andra.
 
Det jag försöker säga är att alla fjordingar inte är likadana. Vissa är "bättre" medan andra inte har samma kapacitet. Men samma sak är det med "vanliga" hästar/ponnyer heller. Vissa är "bättre" medan andra används för mys i skogen. Det har inte med ras att göra, utan vilken häst det är, och vad den var menat att göra.
 
 
Jag och Totte 1.10
 
Skandinavium
 
Tänkte bara flika in att jag älskar Totte även fast han är som allas bild på fjordingar. Han är rolig på sitt sätt, och han kan ha sina dagar!
 
 

Dressyrpasset

Hej, och förlåt för dålig uppdatering i går. Kom hem, åt och satte mig sedan och tittade på "The Mentalist". 

Igår så var vi den första ponny gruppen som fick rida på banan. Även om det verkade bli en stökig lektion, lyckades vi alla sitta kvar på häst ryggarna ända in till slutet. Jag hade fina Beauty. 
Det är så kul att rida en sån kunnig häst. Det finns inte så många riktigt fina dressyponnyer på ridskolan som kan alla skolor, galoppombyten och speciellt inte att fatta galopp från skritt. 
Beauty har dock nerverna på utsidan och var inte direkt den mest avslappnaste av dem alla, men på något sätt var det en enorm fördel för mig. Hon blev till exempel kvickare och mer på. Sen mot slutet då hon vant sig någorlunda gick det super. 

Nu måste jag iväg till skolan och ha en lång härlig skoldag...

Ha en bra dag!





Hemma från skolan

Hej! Nu är jag hemma från skolan och sitter på gräset med min älskade hund. Har lekt och hoppat några små hinder nu och ska precis ut på en liten promenad. 

Älskar den här vår/sommar känslan man har nu. Det känns som att man är närmre sommar än vinter, vilket man samtidigt vet att man inte är. 

Hade också så lust att ta ut kamerorna och fotta Zixten, men då dem försvann (troligen stulna) för några veckor sedan, så fick jag använda mobilen istället. Så himla typsikt :(

Här är i alla fall några mobilbilder...










Ridning i eftermiddags sol

Vinken härlig dag att vara i stallet på. Nästan helt vindstilla och solen lyste på som bara den, ända till kl.19.00. 

Red ut idag i eftermiddags solen. Gick ner till vattnet en liten stund, men Totte blev som vanligt otålig och ville därifrån. Tog några små skutt över pinnhögar vilket han verkade tycka var super kul och fattade galopp direkt. 
En jävligt glad och pigg/stark kille idag!





Taggar stall!

Hej! Siter nu och laddar upp för stallet med en skål flingor. Skulle igentligen (som vanligt) åka till stallet ditrekt efter skolan, men hade glömt mitt kort hemma. Så fick göra en litet oavsikligt mellanlandning. 
 
Idag ska jag troligen rida ut. Det känns så dumt att slösa bort denna soliga dag med ett stenhårt pass på banan. Totte är ändå så jobbig att rida när det är varmt då han blir slö och tung. 
 
Annars har jag nästan inget plugg och kan bara ta det lungt resten av kvällen. Super härligt!
 
 
 

Hoppningen!

Sitter nu hemma och förstöker få mig att förstå oregelbundna verb på franska. Inte det enklaste ska jag säga. Men jag har fortfarande två dagar på mig att förstå det, så snart kanske det sjunker in i mitt huvud.
 
Dagen har varit super härlig! Totte var super fin i hoppningen och vi slåg vårt rekord på 1.10 meter. Super kul! Han blev till och med lite svettig, vilket jag tror bara har hänt en gång innan. Stella följde med och gav mig lite tips + tog lite bilder, som ni förhoppningsvis kommer att få se sen. 
 
Hoppas ni har haft en lika bra söndag som jag har haft!
 
 
 
 

Ännu en vårdag!

Hej! Vaknade upp idag till ännu en strålande vår dag. Super härligt! Det känns som att det kommer bli en super bra dag idag. 

Ska snart åka till stallet. Idag står hoppning på schemat med korta studs/kombinationer och markarbetes bommar. Det ska få Totte att lyfta på benen, vilket Tott verkligen behöver öva på, då han för det mesta bara springer igenom längre hinder. 
Det kommer bli super kul, och Stella ska med för att hjälpa till!





Hallon färgat schabrak

Hej. När jag skulle köpa tröjan som jag gjorde idag kom jag på att det kommer vara väldigt svåer att matcha det med ett schabrak. Det finns nästan inga med samma färg, och jag vill heller inte ha ett helt hallon färgat schabrak utan att till exempel bara kanten är den färgen och så kanske grått eller liknande, med lite detaljer.
 Någon som vet något liknande? :)
 
Det skulle vara så otroligt kul att designa egna schabrak. Just schabrak tycker jag är jätte kul att hålla på med, och det finns så många jag skulle villja ha, men som inte verkar finnas någonstans. Det finns flera sidor där man tex kan designa sina egna skor eller tröjor och förstår inte varför det inte kan finnas några sånna för schabrak. Eller det kanske gör det, men inga som jag känner till.
 
Aja, nu måste jag iväg och handla!
 
Ha en bra lördags kväll!
 
 
 

En riktig vårlördag

Vilken härlig vår dag det här är. Känns nästan som att sommaren har börjat komma (säger jag som säger att sommaren kommer efter jullovet)
 
Idag har jag hittills tvättat Zixten, tvättat och hängt upp alla kläder och är nu påväg in till stan. Känns asbra. Alla mina ridkläder är i tvätten nu också, och jag har börjat ta undan alla underställs byxor/tröjor. Riktigt härligt!
 
När jag kommer hem ska jag fortsätta att tvätta och fortsätta att plugga. 
 
Ha en bra vårlördag!
 



Lördag

Idag ska jag iväg till hööks med Stella för att spendera bort mina pengar. Tanken var egentligen att jag och mamma skulle åka iväg till Sharpman, men hon hade andra planer så det blev inte av. 
 
Just nu är jag i ett stort behov av en inte för varm eller för kall långärmad tröja som jag kan använda vid vår börjaden och kanske vid den lite kallare sommardagen. Känner att jag använder samma klädder varje gång då två av mina ridbyxor är smutsiga och det tredje paret är röda. Det är väldigt svårt att matcha med rött till något.
Skulle helst köpa en svart eller möjligtvis vit tröja, men det verkar inte finnas så stort sortiment av det just nu. Så det får bli en lite mer färg glad tröja som inte heller matchar till rött...
 
(Det här är den tröjan jag kan tänka mig betala för)
 
 

Fredags mys

Nu sitter jag och min kära syster och tittar på Let's Dance. Tycker det är jätte kul, speciellt när kändisar man känner igen är med. Till exempel Phoenix, Kenza mm. 
Det är en riktigt fredags kväll helt enkelt. Och efter två super härliga ridpass är det rätt så skönt att komma hem och bara ta det lugnt. 

Ha en bra fredags kväll!!




Veckans sista skoldag

Oj vad veckan har gått fort! Att der redan är fredag känns helt otroligt, men jag klagar inte över det... 
Dagen börjar bra. Vi hade håltimme första lektionen så fick sova ut två timmar extra. Då fick jag i alla fall någon sömn, även fast jag kom hem så sent. 
 
Idag kommer det bli både dressyr och hoppning. I den första gruppen vet jag inte riktigt vem jag ska ha, men efter det ska jag i alla fall hoppa Floh! Super Taggad!!!
 
Nu måste jag gå upp och fixa i ordning mig. Ha en bra fredag :)
 
(Några gamla bilder på mig och Floh)
 
 
 
 
 

Hemma från stallet

Nu har jag kommit hem från stallet. Det har varit super kul att få träffa Decibelle och hennes personlighet är helt underbar. En super nyfiken liten ponny, som verkade vilja titta och nosa på allt. 
Hon och Ebba passar också som handen i handsken. Super kul att se dem tillsammans IRL. 

Jag fick även rida jag med. Decibelle står just nu på ett privat stall där det står tre andra hästar till. En av dem hästarna verkar inte ha fått så mycket uppmärksamhet, och då han inte fått röra på sig på ett tag frågade dem mig och Stella om vi ville rida, ich vi sa ju förstås ja! :)
Han var en fjordkorsning, vilket passade alldeles utmärkt för mig, då jag är van vid fjordingar. Han var dock inte som Totte eller Helix, utan han var mycket mer känslig och lite lättare att jobba (iaf i gemnfört med Totte). Det ända som jag lite jobbigt var att han rörde huvudet hela tiden och sköt upp en ur sadeln, vilket var lite jobbigt då jag hade på min mjukisar. Annars var han super fin!

(Ebba och Decibelle)






Årets första glass på årets första vårdag!






Torsdag!

Ännu en bra dag kommer jag att ha idag. Faktiskt har hela veckan varit super. 

Idag efter en jobbig dag i skolanska jag, Ebba och Stella åka till Ebbas häst Decibelle. Kommer bli super roligt att fp träffa henne... ÄNTLIGEN!
Men innan ska vi köpa transportskydd och läder grimma då ponnyn ska flytta på söndag. 

Hoppas ni kommer ha lika bra dag idag som jag kommer att ha!

(Lånad bild... Sorry Ebba!)




Påväg hem

Nu är jag påväg hem från stallet. Det blev sent i kväll då jag och Stella myste lite med ridskolans sötaste B-ponny. En riktigt rolig, och enormt överviktig liten dam. 

Annars har min dag varit fantastigt bra. Känner att jag har gjort något av tiden jag har haft över. Inte bara att såsa framför TV:n. 

Nu ska jag bara äta, och sen plugga lite. Can't wait!






Onsdag!

Äntligen är det onsdag! Enligt mig är det än utav dem bästa dagarna på veckan. Skoldagen är jätte härlig och sen ska jag rida. Super kul!
 
Jag väntar fortfarande på att min klänning ska komma. Den skulle kommit igår, men det verkar som att jag får vänta ett tag till.
Jag blir alltid så orolig när saker och ting inte kommer. Då känns det som att jag har gjort något fel. Som tex med mina ridstövlar. Dem skulle kommit två veckor innan julafton, men dem kom en månad efter nyårsafton. Och när dem kom, var vi ändå tvugna att skicka tillbaka dem pga fel storlek. 
 
Aja, nu ska jag börja göra i ordning mig för skolan.
 
 
 
 
 
 

Glad fettisdag!

Hej allihopa, och glad fettisdag. 
Idag har jag spenderat, som alla andra tisdagar i skolan och i stallet. Super mysig dag och stämningen runt mig var bättre än vanligt. Kanske berodde på den härliga vårkänslan man fick när solen äntligen sken igenom. 
Totte var även gladare idag. Han måste också ha känt våren och beslutat att vara pigg och stark, och till och med lite bockig........ (Vet inte riktigt vad som hände med honom)

Har även blivit två hela semlor fetare idag. Fick en först av Julia och sen lyxen att få en till efterrätt. I vanliga fall är jag inte så jätte förtjust i semlor, speciellt inte när dem har för mycket mandelmassa i, men idag var dem (som tur var) godare än vanligt. 

Nu ska jag använda mina sista krafter till att läsa igenom SO:n innan som däckar ihop. 

Måste också bara fråga er. Hur uttalar ni fettisdagen. Jag säger fet-tisdagen, men alla andra verkar uttala det fettis-dagen. 
Säger jag helt fel...?






Nyköpt!

Nu är jag hemma igen med ungefär 1000kr fattigare och tre klädesplagg rikare. 
Köpte en vinter-vår jacka, en tröja och ett par jeans. Allt från min favorit affär, Giba Tricot. 
Super nöjd med mina köp. Jeansen passade mig till och med! Det är inte vanligt, då jag har ganska korta och kraftiga ben. Dem är dock stretch, men om dem kunde göra den här modellen i vanligt jeans material skulle jag köpa ut hela sortimentet. 
 








Söndag i stan

Sitter nu på Mc Donalds med Majken. Har varit i stan och shoppat. Super kul har deg varit och nu är det bara ett stop kvar innan vi åker hem och byter ut jul klappar (lite sent... Jag vet)




Påväg hem

Nu sitter jag i omklädningsrummet och väntar på att mamma ska komma mes bilen. Så himla skönt! 

Red ut idag med Totte. Han är så mycket spralligare när inte någon annan är med och hundra gånger starkare. Vi travade (galopperade) övers några pinstockar vilket Totte älskade. Jag han inte riktigt räkna in avståndet innan han hoppade av och skickade in sig på nästa lilla hög... Så jäkla gulligt. 

När jag kommer hem ska jag fortsätta skriva på min franska text, äta, titta lite på TV och sedan fixa iordning mig för att gå och lägga mig. (Måste få ordning på min dygnsrytm)




Vår känsla






RSS 2.0