tankarna flyger

Alltså idag har jag haft så himla många blandade känslor. Både typ panikkänslor och då jag bara vill lägga mig ner  och gråta, samtidigt som jag är super glad och taggad på livet. Och det värsta är att jag inte ens vet varför. Känner mig helt borta och jätte flummig. Kanske bara är jätte uttråkad. 
 
Nu måste jag sätta mig ner och plugga ordentligt. Tro det eller ej men har fått mer plugg under lovet än vad jag vanligen har varje vecka. Eller i alla fall lika mycket. Tycker det är så oskyst av lärarna att lägga exempelvis ett prov veckan efter lovet då man igentligen ska ta det lugnt. Om jag hade varit lärare skulle det inte falla mig tanken att ge uppgifter på olika nivåer under ett lov. 
 
 

Jävlar vilken dag!

Hej! Hur fungerar livet? Själv har det varit en väldigt tröttsam och lång dag och jag forsätter inbilla mig att det är onsdag hela tiden. Har spenderat denna underbart soliga tisdag med att jobba för mamma på hennes jobb. Byggnaden är verkligen jätte fin, men jobbet utmattande och det är något med ljuset som gör att jag får ont i huvudet. Har fått dela in papper på alla olika sätt och kännat en räjäl summa. I alla fall för mig...
 
Senare efter jobbet åkte jag direkt till staller för att rida. Hade Winnipeg idag. Der gick sådär. Han är bara så jävla nickig hela tiden och det får min att inte vilja ta så mycket i honom. då blir tyglarna för långa och allt bara helt katastrofalt. Har precis blivit indrudocerad ett helt nytt sätt att rida som jag försökte testa på något vänster. Vill verkligen kunna rida på det sättet och ska göra allt för att läre mig det.
 
Nu ska jag titta lite på "How I meet your mother" och sedan gå och lägga mig!
God natt!
 
 

Äntligen lov!

Hej hej! Hoppas att alla har haft en bra start på höstllovet. I alla fall dem som har lov. Själv började det inte så superbra. Fick reda på lite tråkiga nyheter som för mig kommer innebära en stor förändring och om det är något jag är tålig på att ta är det förändringar. Så det rörde runt lite på livet men annars har det flytit på bra. Har pluggat lite och idag var jag även ute till Totte och red lite. 
 
Det var så mysigt! Tog en tur i skogen, gick vilse och var ute hur länge som som helst. Han var också jäkligt pigg. Inte varje dag det händer. Kunde knappt få stop på honom i galoppen eller till och med traven. Efter ett tag gav jag upp att hålla in honom och lät han springa tills han blev trött. När vi väl var hemma hade han inte riktigt lika friskt steg som innan så han fick i alla fall bort lite energi. Han hade ju ändå vilat två dagar i rad så förstår honom.
 
Imorgon är det bara städa, plugga och kolla på en basket match som gäller. Inget jätte roligt kort sagt. Sen kanske man kan spendera lite tid med kompisar senare på kvällen. Vem vet?
 
God nattt!
 
 
 
 

Dressyren

Hej! Har redan sån tränings verk efter ridpasset idag. Och det har bara gått 20 min sen sista traven. 

Galoppen satt inte för 5 öre. Fick inte honom fram till bettet och fick värsta travkännslan. Mindre bockningar var det dock, men jag tror de var för att jag inte krävde så mycket utav honom. 
Traven var därimot som en dröm, som min ridlärare formulerade det. 

Det känns som att jag fixar ridningen hundra gånger bättre än förut. Om man tex tittar tillbaka till första gången jag red Quebec då jag knappt hade koll på hans bakben så är det en jävla skillnad efter bara 4 gånger. Så jävla roligt!




Helt slut efter en bra dag

Hej! Idag har jag spenderat en stor del av dagen i stallet. Hade genrep inför tävlingen på lördag. Det är min första lokala tävling, men det känns inte direkt som det då tävlingen är på ridskolan med ridskolans hästar. 

Jag har såklart fått äran att tävla Cloudy. Har varit rätt otaggad hela tiden tills idag då han var så duktig. I början när jag red fram så kunde jag inte ens fatta galopp. Så fort jag la till galoppskänkeln stängde han av helt och bara stod helt stilla. Sen fick jag lite hjälp och efter det så gick han på bra. Jag lyckades tillochmed lägga några snabba svängar och samtidigt hålla galoppen. Är fortfarande i chock tillstånd. Så nu känner jag mig mer än redo inför tävlingen!
 
Nu ska jag försöka plugga lite franska. Har noll koll på vad provet kommer handla om, men får helt enkelt titta på gammla anteckningar och se vad som kommer upp i minnet.
 
 

Jahapp...

Gud vad mitt humör sviktar just nu. Ena stunden är jag jätte deppig och stressad och andra super glad och taggad på livet. 

Just nu känner jag mig bara allmänt trött. Har träningsverk och ont i ryggen men är ändå inte på super dåligt humör. Känner mig nog bara förvirrad och en aning borta. 

Ska plugga lite nu och sen gå och lägga mig! Så god natt så ses vi imorgon. 




Tisdag glädje

Gud vad mysigt det är med höst. Ligger ihop kurad i min säng och lysnar på musik medan det typ är storm utomhus. Så jävla härligt.  Imrogn har jag inte några lektioner så jag kan vara uppe tills när jag vill. Så jävla skönt.
 
Har redan träningsvärk efter ridpasset idag. Kunde knapt galoppera då min häst bara bockade och bockade. Kom aldrig på anledningen, men efter några varv på volten kunde jag i alla fall motverka dem. Jag hade inga sporrar och han verkade verkligen nöjd efter varenda bocksprång. 
Annarsi traven och skritten var han super duktig och efter jag hade fått honom fram till bettet gick det super. Vi övade mycket på slutor och öppnor i galopp, trav och skritt. Hade lite svårt att få bakdelan att göra som  jag ville i början men det släppte med tiden.
Sammanfattningsvis var hela passet så himla roligt och satt typ och skrattade under hela galoppen!
 
 
 

Tisdag glädje

Gud vad mysigt det är med höst. Ligger ihop kurad i min säng och lysnar på musik medan det typ är storm utomhus. Så jävla härligt.  Imrogn har jag inte några lektioner så jag kan vara uppe tills när jag vill. Så jävla skönt.
 
Har redan träningsvärk efter ridpasset idag. Kunde knapt galoppera då min häst bara bockade och bockade. Kom aldrig på anledningen, men efter några varv på volten kunde jag i alla fall motverka dem. Jag hade inga sporrar och han verkade verkligen nöjd efter varenda bocksprång. 
Annarsi traven och skritten var han super duktig och efter jag hade fått honom fram till bettet gick det super. Vi övade mycket på slutor och öppnor i galopp, trav och skritt. Hade lite svårt att få bakdelan att göra som  jag ville i början men det släppte med tiden.
Sammanfattningsvis var hela passet så himla roligt och satt typ och skrattade under hela galoppen!
 
 
 

Flyter på som vanligt

Hej! Sitter nu ihopkrypen i min säng, redo för att sova. Upp kl.halv 6 imorgon då... TAGGA!! Är så himla lycklig just nu. Mitt liv flyter på, inte så mycket plugg. Har endast ett matte prov den här veckan och till nästa vecka bara ett franska prov och en labrapport inlämning. Sen kommer det väll antagligen mer under veckan men just nu är det de enda.
Sen händer det annat massor med spännande saker brevid plugg och skola.
 
Resten av min familj verkar dock inte ha samma lycka som jag. Det är problem med jobbet, eller med basketen som sänker allas humör en aning. Men försöker inte tänka på det så mycket. 
 
Ja, men det är väll det som pågår i mitt liv just nu. Finns igentligen inget specifikt att peka ut.
Hoppas i alla fall att ni har det lika bra som jag, om inte ännu bättre!
 
 
 
 
 
 

Instängd och uttråkad

Nu är ännu en lördag avslutad och ligger hemma i soffan och tittar på "Farväl till maffian". Har nder dagen endast städat, pluggat och sprungit. Har även hållt på i ungefär en timme för att fixa min syster fin till en fest. En helt vanlig, tråkig lördag. Vill så gärna komma ut och ta ett ridpass ute i skogen så jag kan få lite gärlig höstluft. Klarar inte  av att vara kvar hemma hela dagen. Får panik!
 
Morgon dagen kommer att bestå utav samma saker, men med då lite extra plugg. Och som pricken över i:et är det även söndag, så dagen kan väll inte bli mycket bättre än så...
Kommer nog vakna rätt tidigt imorgon så att jag hinner med allt jag ska göra.
 
 

Mina nya mål

God morgon alla! Börjar väldigt sent idag, och då mamma trodde att mitt alarm hade gått väckte hon mig en timme tidigare än vad jag skulle ha gjort. Det sög ju förstås, då jag inte kan somna om när jag väl har vaknat. Men fick en aning mer tid nu på morgonen då det var ju skönt.
 
Nu är det en ny månad och det betyder även nya mål. Ni kanske märkte att jag inte bytte mål förra månaden, men eftresom jag knappt red något under agusti kände jag att jag behlvde ha kvar samma mål en månad till. Men nu rider jag regelbundet igen så då kan jag köra med nya.  
 
 
Vad jag är bra på: Nu har jag äntligen efter dessa två månaderna lyckats med att bättre känna av hästen. Igår när jag red kände jag att jjag hade stenkoll på bakbenen, även om de ramlade ut i bland vid halter så är det verkligen skillnad sen den första gången jag red samma häst.
 
Vad jag måste bli bättre på: Att inte flaxa runt så mycket i sadeln. Nu när jag har börjat rida storhäst känns det lite som att jag flyger runt lite eftersom det tar typ dubbelt så stora steg ssom ponnyerna. 
 
Hur jag kan förbättre mig: Jag antar att det bara är att öva, öva och öva. När jag väl har fått tillbaka samma känsla så kommer det nog att bli mycket enklare.
 
Mitt nya mål: Klara mig igenom den kommande månaden med så få felsteg som möjligt och att vara fokuserad under varje sekund.
 
 

RSS 2.0