Väldigt stor skillnad

Hej! Ligger nu och tittar på en inspelad fälttävlingshoppning. Det är mycket spännande. Det är redan en som har ramlar av så vad som helst kan hända. 

Skillnaden mellan fältävlingsryttarna och hoppryttarna är verkligen stor. Har aldrig tänkt på det förut men dem rider verkligen på helt olika sätt när dem hoppar. Fältävlingsryttarna hoppar som att dem är ute på terängbanan och roder hästarna helt annorlunda än vad hoppryttarna gör. 

Sen kanske det inte är så konstigt med tanke på att både hästarna och ryttarna måste satsa på alla tre grenar, men dem river mer hinder på 1.30 än vad hoppryttarna gör på 1.60. Sen så är hästarna olika också så på ett sätt är det förståendligt. 




Dagens schema

God morgon världen! Idag står mycket på schemat. Ska börja dagen med en mysig springtur. Egentligen vill jag verkliogen inte göra det, ligger bokstavligen ner och känner hur hela min kropp står emot varenda rörelse jag gör, men efter gårdagens bullar och glass så måste jag ut och röra på mig. Vill inte bli tjockare än vad jag reda är hehe....
 
Senare ska jag iväg med Majken till stan och byta lite kläder + möjligen köpa ett par nya skor. Sen ska jag också försöka hitta ett par höga jeans gärna vita och ett par ljus demin blå jeans. Jag får helt enkelt se vad jag kommer hem med.
 
 

Plötsligt blev det helg

Dåså är det fredag igen. Konstigt nog är jag inte lika över lycklig som vanligt. längtar dock tills imorgon då jag äntligen ska få träffa Stella, Ebba och veronica igen. Kommer bli så kul. Har inte träffat dem på typ två veckor och saknar dem redan. Får se till att inte glömma bort dem när man inte ses varje dag längre.
 
Skolan var så rolig idag. Vi gick iväg till en damm för att ta lite prover och för att leta djur och så vidare. Vet att det inte låter så jätte roligt men att vara ute två timmar med massor av kryp som man skule identifiera var förvånansvärt kul. Haha, låter som en riktig naturvetare...
 
 
 

Sånt är livet...

Ska börja det här inlägget med att säga förlåt för mitt kassa uppdaterande. Har igentligen inget att skylla på om det inte skulle vara skolan, men vi har inte riktigt kommit igång än så har inte jätte mycket plugg.  Senare kommer jag antagligen ha det att skylla på så kan lika gärna säga förlåt redan nu i förväg....

Annars flyter livet på. Det är nästan så att jag längtar till skolan när jag är hemma vilket jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Måste nog bara ta det som det kommer och vara glad över att jag känner så. Det kommer nog inte vara särskilt länge. 

Har även fått en rätt bra balans mellan ridning och skolan nu i början. Rider endast två-tre gånger i veckan så har mycket tid till plugg. Dem dagarna jag inte åker till stallet känns dock tomma och jag blir lätt uttråkad. Sen så är det ju iof ryttar vm nu så har lite att underhålla mig med....





God morgon!

Hej! Idag fick jag lyxen att börja kl 12. Jag klagar inte... Sen så ska vi ju iof ha 3 stycken "provn" för att se vad man kan i matte, engelska och svenska. Känns sådär. Kommer inte ihåg något frän matten och sen tror jag inte att min nya skola är  medveten om min dyselexi (stav?) så stavningen i både svenskan och engelskan kommer gå otroligt dåligt och jag har inget att skylla det på. Lite jobbigt, men vafan... Börjar sent och slutar tidigt, det jämnar nästan ut alla andra problem jag.
 
Nu ska jag bara sminka mig och sedan gå ut med Zixten innan jag bär mig av till skolan. 
Hejdå!

 
 

God morgon!

God morgon alla! Ligger ni nere i sängen och väntar på att någon ska väcka mig och Elsa och säga att det är frukost. 

Har ju övernattat i Motala då vi firade min kusins födelsedag igår. Jätte roligt kalas med mycket politiska diskussioner och rund pingis. 

Hatar verkligen att jag alltid vaknar så otroligt tidigt på helgerna. Skulle gärna sova en timme till, men det går så där halv bra. Så fort jag har vaknar och ens tänkt på att titta på mobilen så kan jag verkligen inte somns om. Det suger!




Hoppningen

Hej! Är nu påväg hem från stallet. Hade en riktigt härlig hoppning idag. Hade en liten ponny som heter Cloudy. Han är 6 år och helt omöjlig. Seg som en sköldpadda och tung som jag vet inte vad. Dock väldigt snäll och en rolig utmaning. 

Vi körde lite gymnastikhoppning med småstuds och liknande. Super kul och när vi äntligen kom till själva hoppningen, efter mycket slit och svett ska jag inte utlämna, kom han igång en aning och tog några helt okej språng. Han kan ju ändå inte så mycket än. 




Helg!

Hej! Hoppas att alla hanterar skolstarten bra. Själv är jag otroligt utmattad efter bara 2-3 dagar. Dock är jag hur nöjd med min nya klass och det känns som att vi har en väldigt bra kemi. Har ju såklart inte hunnit prata med alla än, och kan inte allas namn, men det kommer. Det känns i alla fall som att det kommer att bli jävligt bra och att det kommer att bli härliga tre år.
 
Idag ska jag snart iväg till stallet. Är inte helt säker på att jag rider idag. Det är lite oklart då vi har fått massor av fakturor men inte för hoppgruppen. Så pappa har nu försökt fixa det, men eftersom dem inte svarar så ska jag åka dit ändå och se vad som kommer hända. Efter det så ska vi ha kräftskiva på kvarteret och under helgen åker vi iväg till motala för att fira min kusin på födelseagen. Kommer att bli super mysigt!
 
Aja, nu måste jag gå! Hejdå!!!
 
 

Första dagen avklarad

Måste erkänna att min första dag var väldigt lyckad. Många snälla människor i min nya klass och som jag tror att jag kan vara mycket med under de tre åren jag har framför mig med dem. 

Många var rätt blyga, men jag pratade inte med dem heller särskilt mycket så kan ju ha fått helt fel uppfattning om dem. Dem kanske är de personerna som kommer att bli mina vänner. 

Imorgon ska vi iväg till Kungsängen och göra lite teambildning mm. Typ paddla lite kajak och klättra lite. Det kommer att bli super kul!





Första dagen

Hej! Ligger nu och skakar lite lätt av nervositet i soffan ich väntar på att de långa 10 ministrarna ska försvinna. Är väldigt taggad idag och är nyfiken hur min klass som jag ska gå med i tre år kommer att vara. 

Jag har inte så höga förväntningar, och tror att det kommer att vara en mariotet på tjejer eftersom jag går djur linjen. Kommer bli riktigt intressant att se. 

Aja, nu måste jag gå. Önska mig lycka till!




Nu kör vi!

Hej! Ursäkta helgens tomma uppdatering. Har haft fullt upp med kräftskivor, städning och ridning, så har helt enkelt inte fått in någon lucka mellan alla aktiviteter. 
 
Idag börjar dagen med en springtur. Vaknade 8 idag, jag vet... Väldigt tidigt för att vara jag, men nu måste jag få till min dyngsrytm och så onm jag vill hinna med allt idag så behövde jag vakna då. Ska även försöka tvinga Stella eller Ebba att följa med till "Hööks" eller "HästochHundhuset" + lite andar affärer om dem vill. Annars ska jag väll ta och fixa färdigt fönstrerna.
 
Nu börjar jag verkligen bli nervös inför skolstart. Har alltid haft med mig Stella varje gång jag började på nytt, men inte denna gång inte... Börjar tänka på vilka lärare jag kommer få, hur många/vilka som är i min klass, vad jag ska ha på mig första dagen osv. Än så länge vet jag endast en som ska gå i där jag ska, men vi ska inte gå samma linje, så helt nya människor kommer det att bli.
Spännande!
 
 

Tagga!

God morgon! Det här är nog första gången på evigheter som jag kan skriva det och det inte är 12 mitt på dagen. Idag vaknade jag upp innan mitt alarm, vilket var konstligt. Jag brukar inte vakna upp innan 9, men idag gjorde jag det. Måste vara så att jag är taggad tills idag.
 
Ska inte bara spendera massor av pengar idag utan ska äntigen träffa Majken som jag inte har sett sen innan sommarlovet. Kommer bli super kul!
 
 

Nu är det äntligen över

Hej hej!! Vad har man gjort idag då...? Ja du, inte så mycket faktiskt, som alla andra dagar under mitt sommarlov. Dessutom har jag gjort mycket nytta idag genom att putsa fönstrena och tjänat lite pengar. Kommer att passa mig utmärkt till imorgon då jag och Majken ska iväg till stan. 

Nu är i alla fall alla i min familj (som bor hemma) hemma och jag slipper vara ensam på kvällarna. Jätte skönt att ha någon att prata med. Det har varit lite ensamt...



I bland undrar man...

Nu har SD slagit till ännu en gång med ännu en otroligt dum idé. Vi måste nästan ställa oss upp och applådera för dem. Vet inte hur dem lyckas få till det varje gång.
 
Om jag förståd artikeln rätt så verkade det som att dem ville minska komunens bidrag till ridsporten. Vad var deras argument då...? Ja, det kan man ju verkligen fråga sig. Det var ju det vanliga "Ridning är inte fysiskt krävande". Ja, ja... Den har vi hört flera gånger, och vi alla vet att det inte är rikitgt sant. Skulle vara kul att sätta upp dem på varsin häst och ens försöka få dem att gå framåt. Men alla har sina egna uppfattningar om det och efter att man har fått hört det där några gånger om året så är det enligt mig inte så stor grej. 
 
Det roligaste argumentet måste ändå vara att ridning är en kvinnodominerande sport. WTF.... Det verkar som att SD vill gå 100 år tillbaka i tiden så kvinnor inte ens hade rösträtt i sverige. Medan alla andra i Sverige försöker få det så jämnlikt som möjligt så beslutar SD sig om att gå mot strömmen och vara det ändå paritet så vill att kvinnor ska få en aning mindre makt.
 
Deras argument är så underbara att jag knappt kan ta det här på allvar. Om dem tror att det här kommer att göra så att de får mer röster så vet jag inte vad som går runt i deras huvuden. Alla som röstade på dem förut som brinner för ridning kommer troligen inte lägga sin röst på dem nästa val. Och vi ska inte ens prata om alla kvinnor som röstade på dem. Efter att de har läst om detta hoppas jag med hela mitt hjärta att de inte röstar på dem igen. Om de tror att detta bara är en lite del av vad dem är så kan jag med säkerhet säga att det inte är så. Dem har gjort det än gång och kommer göra det igen. 
 
Dem enda som jag kan tänka mig att de tjänar röster är från de andra sporterna. Om ridning får minde pengar kommer antagligen pengarna gå till andra sporter (eller skola, sukhus mm...) men jag förväntar mig mer av det svenska folket än vad vi har fått av SD.
 
 
 

I min ensamhet...

Hej! Idag är jag helt ensam igen (förutom Zixten såklart). Elsa är fortfarande på läger, mamma och pappa jobbar och åker ut till landet påå kvällen och Ludde har nu flyttat hemifrån... Det kommer kännas lite konstigt att inte ha honom hemma här hemma och klaga på att jag tittar på TV samtidigt som han ska spela piano. Men ha är ju ändå hela 20 år så det var väll ändå dags.
 
Idag innehåller ju såklart schemat träning och promenader med Zixten, dessutom lite ansiktsmask så ska jag försöka göra något åt min otroligt dåliga hud... Om ni vet något som fungerar bra, snälla komentera ;)
 
 
 

Senaste inköppet

Idag var min mamma snäll som ett lam och åkte och hämtade mig från Decibelle bara för att vi skulle till Spanfod ute på färingsö. Världens mysigaste butik. Dem kanske inte har världens utbud, men deras service är jätte bra och man åker verkligen därifrån nöjd. 

Idag köpte jag i alla fall en ny jacka. Helt reflex, varm och så får jag in min väst under den. Min gammla lila vinterjacka gick sönder förra vintern så var som illa tvungen
att köpa en ny, och då var det väll lika bra att det blev en helt reflex.
 Jätte nöjd med mitt köp. Sen när jag kom hem insåg jag att jag kunde få en liknande jacka för nästan 300 kr biligare, men men... Är ändå nöjd med mitt köp. 
 
 
 
 

Vad tycker ni om tatueringar?

Hej! Ni vet enda sedan jag först började läsa divergent så har jag haft en sån där känsla som man kan få när man verkligen vill ha något, den här gången något som Tris (huvudpersonen) hade. Så förutom att jag ville ha hennes pojkvän så ville (vill fortfarande) jag ha en tatuering. Ja, jag vet att jag bara är 16 år men jag tycker att det är väldigt snyggt. 
 
Så har alltså funderat på vart jag ska ha tatueringen. I början ville jag ha den på handleden men sedan kom min storebror på att man ska ha en där man kan gömma den om man skulle vilja. Så nu börjar det gå mot på ryggen bakom ena axeln eller på sidan av magen. 
Sen är ju nästa fråga vad... Gud vad det har varit ett problem. Det blev nej för något citat på japanska, tro hopp och kärlek och hur mycket jag än älskar disney så vill jag nog inte tatuera in det. Så jag kom på hur mycket jag alltid ha gillat havsörnar. Jag menar hur coola är inte dem? Dessutom symboliserar dem för mig frihet, och jag vet att det låter cheesigt men det är bara det jag tänker när jag ser dem. 
 
Dock finns det lilla problemet att jag inte tål nålar alls. Svimmar nästan när jag ska ta en spruta, men det får jag jobba bort. Sen kommer jag absolut inte göra en tatuering förrän jag minst är 18 år och då kommer jag kanske inte villja ha någon längre. Man vet ju aldrig...
 
 
 

Äntligen...

Hej! Nusittwe jag och väntar på bussen som jag ska ta till Ebbas stall. Hatar verkligen hur otajmade bussen och spårvagnen är hela tiden. Det är som att dem försöker jävlas med oss. 

Det ska bli hur skönt som helst att komma ut till stallet och framför allt att komma iväg från hemmet. Det är ju nästan så att man har suttit inlåst där i flera dygn. Inte okej....

Ebba ska också hoppträna idag så det ska bli super kul att se!




Börjar bli en småtta desperat

Hej! Nu efter sommarlovet så har jag börjat söka efter en ny medryttarehäst igen. Igentligen har jag tittat runt hela sommaren men efter ett tag så gav jag upp. Hade istället kvar den lilla gnistan av hopp av att få köpa en egen häst. En medryttare kändes inte riktigt rätt längre. Dock har jag nu under min tid ensam hemma förstått att jag behöver en medryttarhäst. Jag vill inte bara  ha en utan jag behöver en. Jag behöver komma iväg till stallet, få mocka, få fixa mat, få rida. Ta en paus från pausen om ni förstår vad jag menar. 
Jag vet inte riktigt hur jag kommer klara året utan att ha en plats som jag kan komma till där jag kan släppa skolan och alla andra bekymmer som jag drabbas av...
Allstå om ni behöver eller vet någon som behöver en medryttare runt mällaröarna så skicka gärna ett mejl till mig.
 
La upp en annons på hästnet:
 
Hej. Jag heter Hanna och är 16 år. Jag har ridit i 9 år på ridskola utan avbrott och har även haft en medryttarponny i 1,5 år. Då jag nu vill fortsätta utvecklas och gå upp till storhäst söker jag därför en ny medryttarhäst som jag kan ha ett långvarigt och seriöst samarbete med 3-4 gånger i veckan. Jag brinner framför allt för hoppning så om jag fick chansen att hoppträna, gärna för tränare, skulle vara ett plus, men det är inget måste. Jag tycker även om ridpass på banan eller mysiga turer i skogen. Under sommaren 2014 har jag även sommarjobbat i ett stall och har alltså god kunskap inom hästhanteringen. Ett måste är att det finns bra kommunala förbindelser högst en timme från Bromma. jag har även stötande föräldrar. Om detta låter intressant så mejla gärna tillbaka, mvh Hanna 
 
 

Ny skola, ny stil

Hej! Nu när jag ska byta skola är det även dags för mig att byta stil. Ni vet när man är inom bromma så håller man (jag i alla fall) till ett visst tema bara för att man ska undvika att stå ut och dra till sig uppmärksamhet. Det är rätt tråkigt att ha på sig ett par jeans och en t-shirt varje dag i 9 år och det känns som ett bra tillfälle att ändra stilen en aning. 
 
Har alltså tittat runt på olika stilar och känner att det ända som jag skulle kunna känna mig bekväm med samtidgt som att det ser ut som man har tänkt på vad man ska ha på sig är de sakerna från bikbok eller liknande. Bikbok är inte så dyrt så det passar mig alldeles utmärkt. Finns en super fin klänning där för bara 199 kr, och ni måste hålla med mig om att det är ett bra pris. Det är ju trots allt en klänning...
Dessutom har dem jätte gulliga linen med tunna band och bekväma tjocktröjor.
 
 
 
 

Nu så!

Nu så har jag äntligen haft en dag med mycket att göra. Träna, städa fixa naglarna är tre av många saker som jag har gjort idag. Och tro det eller ej, men det har tagit lång tid att göra allt det där. 
 
Snart ska jag gå upp och ta en dusch, gå ut med Zixten och sedan vänta tills mina kära vänninor kommer. Har inte träffad veronica på hur länge som helst så det kommer att bli super mysigt. Just can't wait...
 
 
 

Absolut inte uttråkad

Nu efter att ha försökt fixa med hörlurarna i nästan en halv timme ger jag upp. jag vet att dem brukar ge med sig efter ett tag, men idag var dem tydligen inte på humör för att lysa upp mitt nubara tråkiga liv. Har istället surfat runt på nätet (utan musik) och tittat på schabrak som jag aldrig kommer att ha råd med och jag tänkte "vad fan håller jag på med!?". Har jag så "meningslöst" liv att jag under en lördagkväll sitter hemma och tittar på saker som jag ska spendera mina pengar på. Tu Tu... Inte okej. Dessutom känns det alldeles för tidigt för att gå och lägga mig.
 
Jag vet att många av mina inlägg har handlat om hur tråkig min sommar har varit, och nu kanske i slutet har jag inte haft så jätte mycket att göra. jag menar, jag har sprungit 4 (snart 5) gånger under en vecka. Det händer inte ofta, men vad fan ska jag annars göra... 
Men sommaren i sin helhet har varit jätte bra och är nöjd med den. Och bara för att jag inte alltid har saker att göra hela dagen så är det bra att få en lång paus med sömn.
 
 

Har fortfarande tårar i ögonen

Hatar inte ni verkligen när man läser en bok, eller sett på en film som man verkligen tycker om och man inte kan prata med någon om den. Jag har precis läst färdigt sista boken i hela divergent triologin och det är ingen annan än jag som jag känner som har läst dem (i alla fall vad jag vet). Ni som har läst ut böckerna förstår vad jag menar när jag säger att jag behöver någon som säger att "Ja, det där hände verkligen..." eller "Men det var i alla fall ett rätt så lyckligt slut". När man sitter och stor bölar halva dagen är det inte mer än rätt att någon kommer och tröstar en. Men nej... Satt ensam på köks golvet helt sjävl och gömde mig för fönstrerna. Man kan ju undra vad dem som gick utanför skulle tänka om dem såg mig.
 
Vet inte om jag kommer kunna titta på filmen på samma sätt nu som innan. Jag vet i alla fall att "Four" kommer att vara underbar (speciellt med hans vackra ?brittiska? dialekt), så det kan väll vara en ursäkt till att titta på filmen. Hehe...
 
Nu ska jag fortsätta med mission impossible att sätta på hörlurarna som inte verkar vara på min sida och titta på en glad och rolig film innan jag går och läger mig.
 
 

ännu ett inlägg om mitt intessanta liv...

Hej! Jag vet att min uppdatering inte är på topp (den har iof aldrig riktigt varit det), även om jag i alla fall gör ett inlägg om dagen. Men ni vet när det är sommarlov och man har inget att göra så blir ens liv inte så jätte intressant, men samtidigt vill man göra något och då står ju bloggen på listan. Så ni får helt enkelt nöja er med inlägg om mitt myckert intressanta liv.
 
Idag har jag, förutom att äta och lyssna på musik, varit duktig och gick ut på en spring tur. Mycket härligt mitt på den varmaste stunden på dagen. "Bra jobbat Hanna!"... Klarade i alla fall mig igenom den vanliga rundan utan att dö av värmeslag. Stolt!
 
I kväll så blir det som vanligt en mysig TV tittande kväll tillsammans med min kära syster och imorgon blir jag helt ensam i huset, vad ska man hitta på då? Det är inte direkt så att jag kan åka iväg till stan med någon då jag har en hund att ta hand om, men jag antar att jag kan läsa ut den sista boken i "Divergent" triologin, träna och titta på "Ghost Whisperer". Vi får väll helt enkelt se!
 
 
 

let's spend some money

Hej! Nu efter att jag har jobbat under hela sommaren så har jag helt plötsligt mer pengar än vad jag någonsin har haft förut, och vet inte riktigt vad jag ska göra med allt. Såklart ska jag ju spara det mesta till hästen som jag någon dag kommer att få, men vill ju spendera lite till mig själv också. så jag gjorde helt enkelt i ordning 2 stycken outfits som jag mer än gärna skulle tänka mig ha i min garderob. Dock tillhör ju hälften av sakerna till hästen så jag gör i alla fall lite nytta med pengarna. 
 
Jag har gjort det väldigt enkelt för mig, har använt samma benskydd till båda outfiterna och ungefär samma stövlar. Sen har jag ju redan min hjälm (som jag av någon anldening inte kan hitta på bild någonstans) så de hjälmarna som är med är inte dem jag tar i första taget...
 
Första outfiten har den klassiska marinblå, röda och vita temat. Schabraket och tröjan kunde man hitta på hööks men dem finns inte kvar längre. Dock finns det ett liknande schabrak i den nya kolektionen som jag tycker om också.
 
 
I nästa outfit så har jag valt att utgå från schabraket. Såg det i den nya katalogen och tyckte att den var snyggt. Har inget annat rosa schabrak så det passade mig bra. Sen några dagar senare hittade jag en tröja från "Jacson" på XXL som passade till schabraket. Hade lite svårt med byxorna bara då jag inte tyckte att det fanns en självklar färg till den. Så i den här oufiten valde jag att ha en par vita byxor då det finns detalj av vitt på både tröjan och på schabraket. Annars skulle jag kanske gå med svarta eller beiga byxor. 
 
Sedan kan jag inte riktigt säga att jag tycker att brunt pasar som handen i hansken till resten men eftersom nästan all min utrustning är brun fick det bli det. 
 
 

En toppen dag på schemat

Godmorgon alla! Eller morgon och morgon, men ni förstår nog vad jag menar. Det är ju sommarlov...
Idag kommer det att bli en toppendag! Först så ska jag ju ut med Zixten, vilket är det vanliga då, men efter det så ska jag äntligen ut till stallet och ha ett härligt återförening med inte bara Totte utan Stella också. Det kommer bli super roligt! Sedan senare på kvällen ska vi möta upp Ebba också och ha en mysig övernattning. 
 
Det känns som att det var år sedan jag var i stallet, och ändå var det bara en vecka sedan, ganska exakt. Ska även inviga mitt nya schabrak som jag lyckades fynda på Hööks för 57kr! Helt stört, har ännu inte lyckats smälta det än, haha.
 
Aja, nu måste jag gå och äta lite lunch! 
 
Hejdå!
 
 
 

Vad gör man..?

Hej hunni! Idag har det väll varit lika effektiv dag som igår. Började med att äta frukost och spela "Shanghai" och gick sedan ut på en spring tur. Mycket härligt i regnet, men som tur så kom jag ut precis efter regnskurarna så fick bara lite duggregn. I vanliga fall brukar jag ju älska regn men idag så kändes det lite, ja... typ konstigt på något sätt. Fick samma känsla när jag vaknade upp mitt i natten här om dagen av ett sjukt oskväder. Var så rädd att jag knappt kunde somna om, och jag trodde att Zixten skulle få en hjärtattack. 
 
Just idag var jag bara glad att jag inte lever i Sala där elden verkad ha tagit över hela området. Vet inte om det var en blixt som slog ner eller något men det verkar i alla fall brinna som fan (ursäkta min franska). Får nästan lite dåligt samvete när jag sitter bekvämligt framför datorn i mitt hela hus medan det finns folk som kanske inte har sitt kvar, men det finns ju inte så mycket jag kan göra åt det.
 
Nu ska jag snart gå iväg till farmor och farmfar och äta middag där med Elsa. Kommer bli super mysigt och kan inte vänta tills jag får äta, haha... 
 
 

Den ultimata spellistan

  Har äntligen fixat mitt spotify. Efter att jag fick det i födelsedags present för typ 1 år sen så har jag inte kunnat använda det pga min pappas tekniska kunskap, och då menar jag främst för internet (facebook, spotify, instagram mm...). Sen ska jag inte bara skylla på pappa, eftersom jag var med honom när vi försökte fixa det och visste själv inte hur man skulle göra. På något sätt lyckades vi få till att min mejladress användes för att skapa accounet men att man bara kunde logga in på pappas facebook. Fråga mig inte hur det gick till, men vi har ju vår egenskap att alltid krångla till allt. 
 
Nu är jag i alla fall ett år äldre och har ett år mer erfarenhet av den underbara saken som fyller den största delen av vår vardag (även fast jag blev jämförd med min farmor idag gällande tecnologi) så jag tycker att vi släpper denna pinsamma stund och går vidare.
 
Jag har idag, förutom att städa, springa, läsa och spela kort fixat den ulimata spellistan med alla mina favorit band + lite random låtar som man hittar på topplistan. Spellistan innehåller från alla mina favorit album "One republic", "Imagine Dragons", "Oasis", "Journey", "Young the Giant" och luddes gammla band "Crosstown traffic".
Sen lite mobbade popplåtar som "Classic" och "A Sky Full Of Stars".
Den här spellistan innehåller allt fråm "Open Arms" till "Love Runs Out", vilket gör att den innehåller alla låtar från sorgliga lugna till glada eller arga och allt däremellan. Passar mig perfekt med den korta stubin jag har för faktiskt alla känslor. 
 
Så äntligen har jag fixat det jag velat ha i mer än ett år och nu kan jag njuta av det nästan lika lång tid som jag har väntat på det!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Denna vecka...

Jaha, hur ska min vecka se ut då... Det verkar som att alla har planerat allt färdig medan jag troligen kommer sitta ensam hemma. Mamma och pappa ska ut och segla (vilket jag inte kan vara med på då jag ska rida Totte på onsdag, vilket jag ser fram emot enormt), Elsa ska iväg på basketläger och gud vet vad Ludde och Liselotte kommer att göra, men det är i alla fall inte något inne i stan. 
 
Jag får helt enkelt hoppas att Ebba och Stella är hemma så att jag får lite sällskap. Annars har jag ju Zixten som jag ska ta hand om. Visst låter det som en toppen vecka..? 
 
Sen har jag också problem med mitt kort, så kan inte använda det längre. Vet inte vad det beror på, men jag hoppas att någon kan ta mig till banken någon gång innan alla försvinner så att jag kanske kan gå på jakt efter ett matchande schabrak till min nya kavaj, en fleez jacka eller en långarmad, inte för varm tröja som man kan rida i vår/sommar då det är för varmt att rida med sweatshirt och för kalt att rida i T-shirt om ni förstår vad jag menar (typ en långärmad piké). Har aldeles för få av dem tröjorna.
 
Aja, nu ska jag gå iväg och tjäna lite pengar genom att städa toaletterna. 
 
Ha det kul!
 (ex)
 
 
 

Jahapp....

Vilken seg dag det har varit idag. Arlyss åkte hem igår, och nu får ni inte missförstå mig när jag säger att jag trodde att det skulle var rätt skönt. Inte för att hon åkte hem men när man har gester så måste man alltid vara så himmla aktiv och trevlig hela tiden och det är ansträngande. Så när mitt jobb var slut och Arlyss hade åkt hem så tänkte jag att det skulle bli början på mitt sommarlov. 
 
Istället har jag suttit framför datorn hela dagen utan att göra något särkillt. Åkte ner till stranden en liten stund men det är ungefär vad min dag har bestått av. Lite tråkigt måste jag erkänna (har ni nog redan listat ut). Hade hoppats att göra något med Stella eller Ebba idag men det blev inte av. Får se vad som händer i veckan för om det är så här sista biten av mitt sommarlov kommer se ut kommer jag inte klara mig igenom det. 
 
Känner att det inte är riktigt jag som skriver att jag är uttråkad och vill göra saker då jag ofta känner tvärt om, i alla fall när skolan är igång.
 
 

De första målen (mm)

Hej! Nu har jag kämpat hela kvällen (ca 20 min) på att fixa i ordnidning min mål (mm) "kalender" eller vad man nu vill kalla det. Jag kom på att sätta ett mål kommer att bli väldigt svårt när man själv inte har någon att sätta målet med (i det här fallet en häst) så målen kommer att i början vara väldigt kunskaps relaterat som tex "lära mig allt om sjukdomar" eller liknande. I mitt första mål kommer det inte ens handla om hästar då säsongen inte riktigt har börjat än. 

När jag lägger fram allt på bloggen kommer jag att forma det ungefär såhär:

Styrka: Jag ger mig inte i första taget och slutar helst inte förrän det känns bra. 
Förbättring: Jag ska förbättra min känsla till hästen under mig, veta vart tex bakbenen är och vad den är i för form den dagen. 
Hur: Lära mig att titta upp mer när jag rider. På det sättet lär jag mig att rida på känsla och inte på ögonen. 
Mål: Klara mig igenom de första dagarna i skolan utan större problem. 

Sådär så fick ni månadens arbete 1 och en halv dag försent. Förlåt för det...




Ny tränings metod

God kväll alla!
Jag hoppas att ni har haft en bra dag och kväll och att ni spenderat tiden med att göra det ni gillar med dem ni gillar. Det är ju trots alls sommarlov. 

Själv har jag haft farmor och farmar på besök och efter en mysig middag spelade vi kort, som som vanligt slutade med högljudda kommentarer och överdrivna gester, vilket även ledde till många skratt från min sida. 

Sitter nu lite forevere alone på mitt rum och lyssnar på "One Republic" samtidigt som jag tittar igen en gammal almanacka jag vann för ett antal år sedan. Såg en sak i den och det påminne mig hur viktigt det är att ha mål, och då menar jag främst innom ridningen (men även i andra områden med såklart). Därför ska jag testa en ny sak. Varje månad ska jag sätta nya mål som jag ska försöka förfölja och även skriva en sak som jag är bra på och en sak som jag ska bli bättre på. Under den pågående månaden ska jag göra allt för att förbättra mig i det jag skrev upp på pappret och ska även försöka undvika att skriva samma mål två månader i rad. 

Tror den här metoden kommer att hjälpa mig mycket, och inte bara med att bli bättre innom ridningen utan också för att stärka mitt självförtroende vilket aldrig riktigt har varit på topp. 
Så nu den 1:a i varje månad kommer jag att skriva ner det som jag kommer på bloggen och även skriva ner vad jag ska göra för att nå de förväntningar jag har. 




Nu börjas det...

Hej! Nu börjar sommarlovet att gå mot sitt slut, eller så är det det känns i alla fall. Kommer börja i en ny skola, träffa nya kompisar och få nya utmaningar, som troligen kommer att vara för svåra för mig eftersom jag kommer att gå natur. Är väldigt nervös redan nu, och kan inte tänka mig hur nervös jag kommer att vara den 20:de (den första dagen i skolan).  Men jag tror att det kommer att bli jätte bra. Får bara lugna ner mig lite.
 
Idag ska jag åka iväg med Arlyss och Elsa till grönan. Det kommer att bli super kul, inte för att jag åker så mycket. Elsa och Arlyss kommer troligen åka alla de läskiga sakerna som "Insane" eller "Frittfall" eller "Tilt" och jag kommer då bara sitta och titta på när de åker de sakerna som jag själv inte ens vågar ställa mig i kön på. Jag trivs bättre på bargodalbanor som har en bra äverlevnads garanti.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0