Härliga fredag!

Hur trött är jag inte efter den här dagen...? Trött men otroligt nöjd. Om bara alla mina dagar kunde vara som idag, utan då allt plugg som ska göras nu. Det har bokstavligen varit den bästa dagen på länge. Ute tidigt på morgonen i dimmigt väder (super mysigt) Red två underbara, HELT olika fjordingar, snabbt hem för att hinna äta innan jag ska ut och leka med min älskade Zixten i skogen och sen iväg för att rida på ridskolan. Dem som har dessa ridmöjligheter bör vara noga med att ta till sig varje dag, som om den aldrig skulle komma tillbaka igen.
 
Nu börjar dock sportlovet gå mot sitt slut, vilket suger. Dessa underbara dagarna i stallet trappas ner ordentligt och plugget ökar, men snart går jag ut ur äppelviken och börjar i gymnasiet. Så skönt att få träffa lite nya människor, även fast jag har börjat gilla min klass mycket (efter 4 år...). 
 
Nä, nu ska jag förstöra denna härliga dag med lite franska!
 
 

Drömhäst till salu!

Asso nu håller jag på att spricka! Min drömhuset är till salu, och jag får inte köpa den... Vet att det låter jätte bortskämt, men vill ha henne så otroligt mycket, och vet igentligen fortfarande inget om henne. 
 
Det roliga är att allt jag skrev igår om min drömhäst stämmer in på henne. 
Hon är ett svart sto, stark men inte tung, hoppar med spänst och har kapacitet till mer än 1.20! 
Sen vet jag inget om hennes personligheter, men för att man ska få reda på dem måste man träffa hästen, vilket är lite svårt då man inte ens får provrida. 
 
Aja, sånt är livet. 
(Pappa har i alla fall inte sagt nej... Men inte ja heller)



Nästa häst, redo för trimning!




<3

Nu har jag precis ridit färdigt på
Historiens bästa fjording. Så sjukt villig med allt och jag fick till och med en litet glädje spark rakt i luften, vilket inte är så vanligt. När dem här ovanliga tillfällena kommer vill man bara inte sluta rida. Så typiskt att det är just idag jag har det bråttom. 

Nu ska jag bara sadla av Totte och sen hämta in Helix. Då får vi hoppas att banan är ledig, då jag inte har så jätte lust att rida på gräsbanan i åska när jag inte riktigt känner honom så bra. 

Hoppas ni har en bra dag!



God natt

Nu ska jag försöka få i mig lite sömn så jag orkar med dagen här på. Fulfart hela dagen, vilket kan vara skönt med tanke på vilken dag jag har haft idag.
Både Totte och Helix ska ridas och sen ska jag iväg till ridskolan och rida. Super kul och är redan nu jätte taggad till den här dagen. 
 
Jag är i den där fasen just nu som jag tror dem flesta ryttarna har varit i någon gång. Jag vill verkligen komma ut och tävla mer än vad jag gör nu, vilket nästan är aldrig, och jag vill göra det på min egna häst. Bara man skulle kunna få över min kära föräldrar på det också kanske jag hade haft en toppen dag idag och ridit ut eller kanske hoppat istället för att sitta hemma och såsa framför TV:n.
Tittar hela tiden på olika sidor efter till salu hästar, även fast jag vet att jag aldrig kommer få en. Lite desperat kanske, men jag är nog inte den ända som gör det... Hoppas jag (hehe).
 
Min största dröm är att köpa ett svart sto med kapacitet för de lite högre klassrna men för den största delen att få en kompis att vara med varje dag. Jag vill inte ha en häst som jag ändast rider och trännar stenhårt 24/7, utan en häst som jag kan ha det kul med i skogen och på banan.
Den svarta sto delen kommer från första början av att min förra favorithäst på ridskolan var ett svart sto. När hon dog kunde jag inte släppa den tanken, och nu 5 år senare har jag insett på riktigt hur sjukt snygga och vackra alla svarta hästar är Och ston.... Dem älskar jag på grund av deras personligheter. Man vet aldrig hur dem kommer bete dig nästa gång man träffar dem, och det gör varje dag spännande. 
 
En liten bild på Piff och hennes tvillingsyster Puff <3
 

Vilken seg dag

Hej på er. Den här dagen kan jag inte säga varit uppe på top listan av bra dagar det här lovet. 
Jag vaknade och kände mig på direkten tröt och hade ont i huvudet. Så jag spenderade denna dag framför TV:n med godispåsen i ena handen och kontrollen i den andra. 
Nu sitter jag i alla fall och försöker plugga. Det går sakta men säkert, men det är bättre än att inte göra något alls. 

Ser ni vad som händer när jag inte åker till stallet. 






Högst på min lista

En sak som jag har velat ha länge är ett klar rött schabrak och en röd luva/lindor. Har dock lite svårt att hitta ett som jag kan tänka mig köpa, och som inte är för dyrt. Jag tycker om HV polos schabrak och GG:s är också fina. 

Vad tycker ni? Har ni något tips på snygga schabrak?

(Kan även tänka mig detaljer i rött som bilden under)








En rolig, men jobbig onsdag

Gud bad jag mår dåligt. Huvudet värker som bara den och jag kämpar med att hålla ögonen öppna. 
Det är inte så jätte mycket vila under det här lovet. Är typ tröttare än vanligt, hehe....

Idag har jag och Stella varit och ridit fjordingarna. Super mysigt, och som vanligt blev det stressigt på slutet. 
Båda fjordingarna var taggade och glada och vi fick till lite raceing på slutet, vilket inte är så jätte vanligt för Totte. 

Sen blev det en timme tidigare ridning på Äppelviken. Super kul och det gick jätte bra. Måste bara öva på att hålla skänken nere och avslappnad. 

Några tips på hur jag ska göra för att uppnå mitt mål? :)






Mys kväll!

Nu är jag påväg till Alvik för att möta Stella. Vi ska shoppa loss på godis och göra oss riktigt feta denna kväll. 

Imorgon ska vi ut till stallet och rida ut tillsammans. Super mysigt. Det är inte ofta vi får den chansen, men Stella ska få låna Helix igen. Efter det ska jag till ridskolan och rida. Har ingen aning om vilken häst jag ska få så det blir ju spännande. 

Ha en bra natt allihopa!




Soran Isamil

Asso det här är så min nya Idol! Så jävla rolig. Precis min humor. Kankse är lite efter (antagligen) men märkte honom idag när jag såg på ett klipp på facebook om SvergieDemokraternas handlingar (som ni btw också måste se)
Han är lite grov, bara så att ni vet 
 
Ni måste se dem här videon:
http://www.youtube.com/watch?v=aOYplAcWn4g&list=RDcRZdaVC7gRI
http://www.youtube.com/watch?v=HLNkikZTr_M
http://www.youtube.com/watch?v=we94G3-ggcA&list=RDcRZdaVC7gRI
 
 

LOV!?

Kan fortfarande inte fatta att det är lov. En hel vecka ledig, bara att få rida, sova och äta. Så jävla skönt. 
 
Idag vart jag ju i stallet och red lilla Totte. Super mysigt och han jobbade på super bra. Traven sitter verkligen som en smäck, speciellt om jag sitter ner i sadeln. Vi kan nu både öka och länga och göra skänkelvikningar helt okej. Rumpan vill dock inte alltid följa med med det får vi öva på. 
 
Galoppen där emot tror jag han har något problem med. Det var några som stod och tittade på och dem sa att han inte såg helt ren ut i höger bak. Jag tyckte att han kändes som vanligt, men hans galopp har alltid varit svår. Både att fatta och att få honom ner i formen. Specilellt att få med bakbenen har också varit svårt. Har också tänkt på att han är extra stel i höger sida i alla gångarter. Det skulle vara väldigt skönt att få reda på vad det är som stör honom, och det här kanske är anledningen.
Han gick också tydligen omkull igår (typ) och/eller bara är stel, så det kan också vara anledningen. Ändå gick det bättre i galoppen idag än vad det brukar göra. 
Det viktigaste är att han inte har ont.

(tänkte också filma lite, men när dem sa att han inte såg bra ut vågade jag inte rida mer)
 
 
Har så ont i huvudet och har nästan lust att gå och lägga mig, men det känns lite för tidigt med tanke på att det är lov. Ska försöka hålla mig uppe lite till. Brukar ofta vara väldigt kvälls pigg (och morgon pigg) men tack vare mina kära föräldrar vaknade jag 3 timmar tidigare än vad jag egentligen skulle göra..... "Tack så mycket!".
 

Haha, aja! Se ya tomorrow <3
 
 
 
 
 

En sak jag ska införskaffa

Gud vad jobbigt det är när man är i stallet och så laddar mobilen ur. Då blir det alldeles för tråkigt att åka bussen för man har inget att göra, men man kan inte heller ringa hem och be om att få skjuts. 
Jag ska lätt införskaffa en såndär bärbar laddare som man inte behöver något eluttag till. Så kan man ladda den medan man sitter och lyssnar på musik. Så värt det :)

Är det någon som har en sådan?



Härlig och lång dag!

Gud vilken lång dag. Att klockan bara är 17:15 är ett mirakel. Älskar det! 
Idag har det varit en riktig pyssel dag. Springning först, sen lite övningar, dusch, nagel fix och så har jag klippt mig. Älskar det knnslan då man känner sig så otroligt fräsch. Då är man liksom redo för nästa dag.
 
Imorgon ska jag till stallet. Bara mysa runt där och inte tänka på något annat. Kanske rida lite på banan och ta fram några bommar. Det måste vi verkligen öva på nå Totte bokstavligen släpar benen efter sig.
 
Några tips på hur man kan undvika det?
 
 
 
 

Dags att beställa klänning

Nu har jag tagit ner mina balklänninga val till en färg i två olika modeller. Har lite svårt att bestämma vilken det blir, så har frågat runt till alla som jag känner. Får se vilken ni tycker. 
Kommentera!

Klänning 1: Tror jag tycker bäst om den här. Den hänger mycket finare men gillar inte så jätte mycket toppen på den. Den är även lite dyrare. 


Klänning 2: Den här klänningen tycker jag om midjebandet, men nästan inget annat. Den hänger inte så fint eller fritt och toppen är inte så jätte fin heller. 




Vilken tycker ni? :)


Sharpman

Under sportlovet ska jag lätt försöka få med mamma eller pappa till sharpman i tungelsta. Har aldrig varit där, men på alla bilder dem har på sin hemsida, har dem typ allt jag vill ha. En riktig dröm butik helt enkelt. 
Är det någon som har varit där? Vad tycker ni om den? :)
 
Ryttare 


 
Häst

Hund


Sharpman.se


Färdig i stallet

Hej! Nu ska jag snart åka hem. Ska bara samla ihop alla mina saker som ligger utspridda över golvet. 
 
Idag red jag ut. Så jäkla mysigt. Totte var en riktig piggelin och stark som en oxe. Han ville inte alltid så still, längtade nog mycket till maten, medan jag njöt av den underbara rundan med havs utsikt. Han även tillbaka innan det börjat mörkna. 
 
Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag har haft!
 





Tjenixen bröder och systrar

Hej allihopa! Som ni såg höll jag tyvärr inte mitt löfte, utan slutate blogg direkt efter lovet. Dåligt av mig! Den största anledningen till att jag börjar blogga igen är nog för att min kära vänn Ebba har fått egen häst och börjat blogga. Sen Måste jag ju också skriva ner allt roligt som händer under sportlovet. Jag är nog den ändå mobbade människan som stannar kvar i bromma hela lovet. 
Istället för att åka iväg är det mycket ridning som gäller och shoppande.
 
Ha ett bra sportlov alla :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0