Det går bra nu

Väntar nu med glädje i hela kroppen på att pappa ska komma med bilen. Efter ännu ett lyckat ridpass känns det som att jag äntligen kommer framåt i min ridning. Har ju haft det så svårt dem senaste månaderna med allt. 

När jag kommer hem så ska jag sätta mig en stund med engelska boken och plugga lite grammatik. Missade allt på lektionerna då vi gick igenom allt, och vi har prov på fredag. Känns som att det kommer att gå sådär. 

Aja, vi hörs imorgon




Härlig morgondag

Hej! Snart ska jag gå upp och lägga mig. Tagga att gå upp kl.5 imorgon då. På morgonen ska min klass mötas kl.8 ändå borta i barkaryby. Kommer ta typ 1 timme att åka dit. 
Inga lektioner i morgon då vi ska ha orientering på förmiddagen och sen ska vi till kunskapshuset på eftermiddagen. Kommer att bli super kul! 
Sen efter ska jag åka iväg till stallet för ännu ett intressant ridpass på Quebec. Måste få till ridningen på honom. Sä jävla svårt. Han är bara helt och hållet överallt med bakbenen och hans bockingar i galoppen är jävligt svåra att sitta kvar i, i alla fall om man inte har stigbyglar. Men det ska bli kul att få ännu en chans att prestera ännu bättre. 
 
 

Längtar ut

God eftermiddag. Ligger nu i min säng med min helt egna lapptop. Eller egentligen är det skolans, men jag får ju ha de som min egen i tre år frammåt. Har spenderat största delen av dagen att titta på TV.  Har försökt att träna, men det var så himla tråkigt. Sen har jag även pluggat en massor och tagit ett bad. Super mysigt!
 
Känns som en rätt onödig dag dock, men sånna dagar behöver man ju också. 
Har börjat bli lite uttråkad på helgerna. Sitter endast hemmma, eller åker till stan och spenderar massor av pengar, vilket inte är okej för 5 öre.
Speciellt nu när hösten börjat komma vill jag verkligen ut till stallet. Älskar luften på hösten, och det är enligt mig den bästa tiden att rida på. Inte för varmt, inte för kallt, och så länge det inte regnar en massor, eller när lersäsongen börjar komma så är underlaget bra också. Nu i början av hösten är det perfekt. 
 
Har dock inte chansen att åka ut till något stalll då jag inte har någon häst att komma ut till. Det suger verkligen. Skulle typ bli överlycklig att åka ut till Totte bara för att rida ut 1 gång i veckan. Även om det var så svårt att komma ut ur den hela Totte grejen skulle jag gärna ha tillbaka de mysiga ridturerna.
 
 

oj, vad mycket på tanken

God kvälll, god morgon, god eftermiddag. Det är för alla gånger som jag har glömt att blogga. Jag har bokstavligen helt glömt bort att bloggen. Har haft så mycket annat att tänka på, mer än vanligt. Och ändå har absolut inget spännande hänt i mitt liv. Allt flyter på som vanligt helt enkelt. 
 
Fick dock reda på här om dagen att jag hade mycket mindre pengar än jag trodde. Har ju iof köpt två nya klänningar, ett nytt schabrak, laddare, strupbyxor och nagellack under denna vecka. Fick sedan reda på att jag inte hade fått mitt studiebidarg än. Men nu ska jag i alla fall inte köpte något under två månader. Ricktigt jävla självmords uppdrag, men jag tycker att jag borde kunna klara av det. 
 
Det ända jag måste köpa är ett långspö, lite saker till min inspark (om vi kommer att ha en) och sen förhoppningsvis biljetter till stockholms horseshow. Och om jag kommer dit, så måste jag ju förstås spenera lite pengar då. Har dock inte så bra  koll när det är, så då kanske det har gått två månader. 
 
Nä, nu måste jag krypa ner till sängs igen och tagga morgondagens ångest runda.
God natt!
 
 

Äntligen gick det!

Hej! Är fortfarande i stallet efter en svettig lektionen på en häst som är förvånansvärt lik Totte i storhäst format förstås. Sen var han också en aning piggare och en aning lättare framtill, men annars precis som honom. 

Det var i alla fall jävligt kul och även fast formen inte var den bästa så jobbade han ordentligt med bakbenen så är jätte nöjd över det. 
Så det enda jag kan säga är äntligen gick det!

Just nu väntar jag på att pappa ska komma och hämta upp mig och sedan ska jag hem och plugga, plugga, plugga. En vanlig onsdagskväll helt enkelt!




Tisdag

Hej hej! Hoppas att ni har det bra i dag. Själv slutade jag redan vid halv 12. Jag klagar inte... Kommer göra det på torsdag också så då är det planerat att åka ut till stan med en kompis och köpa de sakerna som jag inte fick köpt i söndags, vilket var alla saker som stod på min lista.
 
Idag ska jag seanre iväg till stallet. Det är hoppning som står på schemat så är väldigt taggad inför det. Kommer troligen hoppa Caravelle så det ska bli kul att se hur hon är att hoppa. 
 
Nejmen, nu ska jag iväg och fortsätta plugga. Bye bye! 
 
 

Shopping dag!

Jag vet, jag vet. Nu börjar det verkligen eka tomt med inlägg på bloggen, men jag glömmer alltid bort.
 
Idag ska jag iväg till stan med Ebba och Veronica. Kommer att bli super mysigt. Först ska vi shoppa lite (eller jag i alla fall) och sen fika. 
På inköpslistan idag hittar ni dessa två tröjor från jackson. Samma modell, olika färger. Har inte riktigt bestämmt om jag ska köpa båda, men tycker lika mycket om dem. 
 
Den här passar alldeles utmärkt till mina marinblå ridbyxor + skärpet som jag också ska köpa idag.
Den här passar dock bra till ett schabrak som jag vill ha. Shabraket står på min kanske lista så det kanske är smartare att köpa den marinblåa. samtidigt har jag redan så många marinblå, det är ett svårt belslut...
 
Ännu en sak som står på listan är ett mörkbrunt skärp från hööks. Är verkligen i behov av ett skärp som passar ridbyxor som av någon anledning måste ha jävligt smala skärp. Så det här är nog ett absolut köp. Tyckte att det här var snyggt och inte överdrivet dyrt. 
Kanske köp:
 
Mina kanske köp innehåller såklart två stycken schabrak. Först är ju  den som passar bra till den rosa tröjan. Jag tycker jätte mycket om den, gav dock samma schabrak till Stella i födelsedagspresent, men vill fortfarande ha det... Vi kanske inte nödvändigtvis behöver ha på det sammtidigt.
 
 
Sen har vi ju också den här som jag tycker om, och som möjligtvis skulle passa till en av mina kavajer. Dock är inte kavajen helt röd, den är mer hallonfärgad, men långt ifrån skull det inte snynas då schabraket har så pass lite rött i sig.
 
Sen sist och minst viktigt har vi nylonstrumpbyxor, svarta och "hudfärgade". Det spelar ingen roll vart jag ska köpa dem, men dem behövs då mina andra par har gått sönder... Inte lite klumpig.
 
 
 
 

En helt vanlig dag

God eftermiddag välden. Sitter nu framför datorn med te i min hand och snörvlar. Feeling fresh! Nej, men är faktiskt på bättrings väg vilket är jätte skönt. Förhoppningsvis kan jag andas normalt inför hjelgen, som jag föresten ska spendera forever allone i ett hus som ibland kan knarra till när den känner för det. Ingen panik...
 
Dock kommer jag nog vara för upptagen med plugg inför vårt första prov att jag inte kommer märka något. Det är det jag ska göra idag också. Plugg, plugg, plugg. En helt vanlig eftermiddag helt enkelt. Enligt min syster är jag den mest pluggande människan som han känner, men jag tror faktiskt inte henne. Visst pluggar jag när jag behöver det, vilket visar sig vara hela tiden. Haha!
 
 

PÅ banan igen

Hej! Ledsen för mitt tre dagars avbrott. Har varit lite krasslig och överösad med plugg så har inte hittat luckan för bloggning. Dessutom som gräddet på moset har jag stckat min fot. Skippade ridningen pga dem här tre sakerna. Men nu efter intensivt pluggande, många klyftor vitlök och mycket is är jag nu på banan igen och ska iväg till stallet om en timme.
 
Idag så är det hoppning. Kommer att bli intressant att ens rida lätt med min inte helt läkta fot. Ännu mer intressant ska det bli att sitta upp då det är min vänster fot som är skaddad. Men jag får helt enkelt bita ihop och göra som jag brukar.
 
 

Hur man spenderar en lördag...

Godmorgon världen. Nu är det äntligen lördag igen och jag ska spendera dem med att städa huset och springa. Låter inte så kul, jag vet, men jag tycker att det är ett jävligt bra sätt att spendera en lördag på...

Fram mot kvällen får jag väll se vad som kommer att hända. Kanske åker jag hem till någon av mima kompisar eller stannar hemma och tittar på film. Skulle vara jävligt mysigt att sova över hos någon, men nu när Ludde är hemma ett tag känns det lite konstigt att bara åka därifrån. 
Ha en jätte bra lördag!



BLev i alla fall bra tillslut...

Jag tror aldrig att jag har kämpat så hårt som jag gjorde idag, och ändå räckte det nästan inte. Cloudy hade som vanligt ingen framåtbjudning. Det är inte som att han är skänkeldöv, utan det är mer att han verkar trotsa emot. Så fort jag la till skänkeln drog han bak öronen och viftade nonchalant på svansen och gick nästan långsammare. 
 
Efter mycket slit kom han äntligen igång och galopperade friskt mot och emellan hindrerna. Fick bara ett stopp där det var en aning högre. Men vi tog det igen och då hoppade han snällt, med en aning marginal. Hoppade rätt plant vissa gånger men mot slutet började han hoppa rundare. Blev en helt annan häst mot slutet, och det är väll de som är målet när man rider en häst som han. 
 
Dock verkar han kunna hoppa hur högt som helst så fort man har fått fram honom. Skulle lätt kunna välja honom till klubbtävlingar. 
 
 
 
(en av våra lite sämre hopp...)
 
 
 
 

äntligen en revanch

Hej! Nu är jag hemma efter en dag med mycket slag och lek. Hela dagen har gått ut på ett kasta papper, slå varandra när man känner för det och på något sätt lyckades jag få ett äpple rakt på låret så där kommer det troligtvis vara ett stort och fint blåmärke imorgon.
 
Nu ska jag spendera lite tid med matte boken, ta en liten promenad med Zixten och sen åka iväg till stallet för att få en revanch från i onsdags. Ska bli så hilma skönt att sitta upp igen på en välkänd ponny och ta några språng. Är vekligen taggad för att hoppa. 
 
Sen fram mot kvällen kommer min kära storebror och hans flickvän på middag. Kommer att bli super kul att se dem igen, och när jag går och lägger mig kan jag somna med den sköna känslan av att jag får sova hur långt som helst dagen efter. 
 
Så sammansattningsvis har dagen varit/kommer den att bli helt underbar!
 
 
 

Härlig med lite paus från et jobbiga...

Nu efter gårdagens lilla sammanbrott mår jag mycket bättre. Hade en vanlig kort och härlig torsdag, och efter skolan drog jag en liten spontanare och åkte hem till Ebba som har legat sjuk i sängen hela dagen. Super mysigt! Saknar verkligen Stella, Ebba och Vernoica. Även fast jag har fler vänner nu än vad jag hade förut så saknar jag dem. Så det var skönt att få vara med någon man känner och känner sig trygg med.
 
Senare när jag var ute på promenad med Zixten träffade jag på Veronica. Vi stod och pratade en liten stund om livet skolan mm. Också super mysig och kul. Nu sitter jag och pluggar en stund, ligger lite efter i matten, vilket är jävligt jobbig om man går natur. Sen verkar det som att alla andra i min klass också gör det så det känns bra att jag inte är den enda som är lite seg, hehe...
 
Så sammanlagt har jag haft en toppen dag idag. I alla fall gemfört med igår. Det kommer i alla fall att bli så skönt med helg. 
 
 
 

Vilket komplicerat liv...

Jahapp, ännu ett dåligt ridpass. Hade den där känslan hela tiden att jag bara ville hoppa av och börja om från början, men det är inte så lätt när man rider på ridskola. jag har haft den här känslan flera gånger men idag var det annorlunda. Det var som att jag inte ville rida än och trivdes inte alls där uppe. 
 
Under hela passet var jag ofokuserad och hade inte koll för 5 öre. Visste inte alls vad som hände under mig och ja kände mig verkligen jätte dålig. 
 
Jag har ju börjat rida storhäst nu, villket verkligen är som att börja om från början. Jävligt krångligt... Sen så rider man ju i värsta super gruppen och självförtoendet åker från 10-2. Vad ska man göra då? Känns som att alternativet att sluta totalt finns kvar och det skrämmer mig. Jag har aldrig varit den som ger upp och alltid försökt mitt bästa, men att spendera 5000kr i månaden med en sport jag inte trivs med känns lite konstigt. Det gör ont att skriva det här för ridsporten har alltid varit det som jag aldrig skulle sluta med. Kanske är det inte sporten som jag inte trivs med utan hur jag utför den på. I en grupp på ridskola med 12 hästar som tränger sig i ett ridhus.
 
Nu när VM är igång kan man inte heller hjälpa sig själv att låta tankarna glida mot toppen. Kommer aldrig komma dit eftersom jag inte har dem förutsättningarna och det får mig att tveka på vad jag skulle göra. Visst kan jag bli beridare eller uppfödare av fina hopphästar, men låt oss vara ärliga det är inte riktigt samma sak...
 
Tänker bara sluta inlägget att säga att chansen att jag skutar är minimal, nästan helt omöjlig, men tanken finns i bakhuvudet...
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen!

Hej! Just nu ligger jag i hängmattan och halvsover ute i solen. Ska igentligen gå ut med Zixten nu men har inte fått kraft nog att resa mig upp. 

Har dock lite bråttom om jag ska hinna till ridningen. Kommer bli så kul att rida igen efter nästan en veckas ledigt. Ska rida dressyr på Caravelle och det var jätte roligt förra gången så hoppas att et kommer att vara lika roligt den här gången också. Sen är det bara hem och plugga!




RSS 2.0